• kvp
    #10
    "Alapból tiltani kellene a magántulajdont,"

    A szovjetunio ezt mar probalta, gyakorlatilag hiany lett mindenbol, mert senki sem volt erdekelt a termelesben. A WEF fele megoldas ellenben hiperkapitalista, amikor minden magantulajdon egy par nagytokes kezeben van. Ennek vegallapota amikor minden tulajdon egyetlen embere, mint pl. az okori egyiptomban a faraoe.

    A kozpontositott magantulajdon is problemakat vet fel, ugyanis ha kvazi monopolhelyzetben van egy csoport es a vasarloinak nincs alternativaja akkor tetszolegesen magasra teheti az arakat es tetszolegesen alacsonyra a minoseget. Plusz, ha ugy iteli meg, hogy egy adott reteg nem hasznos a szamara enni se koteles adni nekik, meg akkor se ha azok fizetnenek erte.

    Mind a szabad kapitalizmus, mind a kommunizmus hosszu tavon a lakossag nagyreszenek szenvedesehez vezet. Jelenleg csak a demokracia jelenti azt a lehetoseget, hogy az emberek tobbsege emberi modon elhessen. Nem veletlen, hogy mind a kommunista Kina, mind a globalista nagytokesek szamara a demokracia a legnagyobb ellenseg (es nem egymas).