• kalapos01
    #10
    Ja, elnézést. Ennyire ismered a nézettségeket?

    "Ráadásul sokszor olyan projekteket is lelőnek, ahol azért nem volt rossz a nézőszám, csak nem ütötte meg azt a szintet amit a vezetőség várt."

    azaz rossz volt a nézőszám. vagy arra gondolsz, hogy te jobban tudod, mi az a nem rossz nézőszám, és a vezetőség nem tudja? aki ért hozzá, és ott van a vezetőségben, azért miért ártana magának. neki az az érdeke, hogy ne lőjön le sorozatokat, mert különben őt fogják kirúgni, ő nem kap prémiumot. elég fura lenne, ha nem rossz nézettséggel lelőnének bármit is.

    "Ez utóbbit ráadásul nem feltétlen az első évad fogja hozni."

    ezt történelmi adatsorok böngészéséből szűrted le megalapozottan, vagy a hasadra csaptál, mert így gondolod. Igen, van, hogy nem az első évad hozza a legjobb nézettséget. 20-ból? 50-ből? 100-ból egyszer előfordul. De ez nagyon ritka. És akkor is azért fordul elő, mert a vezetőség lát rá esélyt. Ahol nem lát rá esélyt, ott nincs értelme milliókat kidobni az ablakon. És addig is egyszerűbb valamit, ami nem produkál, lelőni, mint pár százalék esélyre alapozni, és helyette csinálni egy másik sorozatot, hátha az siker lesz.