• defiant9
    #24
    "Nem tudom érzékelted-e, hogy a niggerezés meg az antirasszista újságíró rákérdezése, hogy niggereztek-e teljesen különböző sőt ellentétes dolog?"
    Nem igazán, a N betűs szó használata önmagában sértő a fekete közösségre/emberekre nézve, ezért nem használja kultúrember, ezért jelentették is a diákok az esetet. Ahogy mondtam egy NYT szintű újság és az ott dolgozó (min)150 újságíró vállalati kultúrájával nem összeférhető ez a rasszista szóhasználat. Nincs jogod akármit mondani, következmények nélkül legalábbis. Nemrég kifejtettem valakinek hogy a szavaknak súlya van, felnőtt ember felismeri ezt és nem használ sértő kifejezéseket amikor van nem sértő megfelelőjük is.

    "150 ember ellene megy egy másiknak"
    Az újság ahogy írtam figyelemeztetéssel zárta (volna) az ügyet, de ez egy munkahely, és az ott dolgozóknak jogukban áll alakítani a kultúráját, értelemszerűen kollégák és olvasók elvesztése lett volna a maradó opció. El kell fogadni hogy egy cég munkatársaként bármi amit mondunk vagy teszünk egyben a céget is minősíti, a cégnek pedig jogában áll a törvények adta keretek közt a saját hitvallása/image-ét védeni/építeni. Ezért szoktak nagy márkák kivonulni egy reklámarc mögül ha az olyat tesz emit nem akarnak hogy hozzájuk kössenek. Nyilván egy szélsőjobbos újságnál maradhatott volna N-erezés után is, sőt.

    "A Brandenburgi-kapus dolgot meg ajánlom próbáld ki,"
    Értem, tehát ugyan sorra jönnek a "abszurdabnál abszurdabb" esetek, de te mégiscsak fiktívet tudsz mondani. Kellemetlen.