• kvp
    #6
    "Alapból a szoftveres támogatás 5 év, így nem tudom honnan veszed a 3 évet. Az max az aksi élettartama, ha nagyon nyúzod, de azt meg lehet hivatalosan és nem hivatalosan is cserélni, fél óra alatt."

    Az ujabb keszulekek eseten mar szinte semmit nem lehet nem hivatalosan cserelni, a hivatalos csere meg lassan ugyanannyi lesz mint ujat venni. A lenyeg az, hogy amire kotelezove valik az uj tolto szabvanyt, addigra mar minden uj keszulek ezt fogja hasznalni (vagy csak vezetek nelkuli toltest). Akinek meg meg mindig regi keszuleke lesz (mar a 2. vagy 3. aksival), az max. hasznalja hozza a regi toltoket.

    "Ilyen probléma nem létezik, a valaha gyártott összes Apple töltő kompatibilis az összes töltőkábellel."

    Csak eppen egy korai iphone 30 tus tolto es kabel nem kompatibilis egy kesobbi, lightning-os keszulekkel. Tovabba a fix lightning kabeles toltokhoz meg adapter sincs usb-C fele. Es akkor meg ott van egy rakat eltero portot hasznalo tolto, azaz egy usb-A tolto nem hasznalhato egy usb-C/lightning-os kabellel. Az usb-s kabelek kozott azert konnyebb megfelelo atalakitot talalni, raadasul az uj usb-C-s kabelek mar ketiranyuak, tehat mindegy melyik veget dugja az ember melyik keszulekbe.

    ps: A fenti csodat az ethernet, de mar anno az analog telefonkabel is nagyon regota tudta.