kvp#10
"Én pedig azt látom hogy a választásokat lehet azzal nyerni ha a pártok azt ígérik az embereknek amit azok látni szeretnének."
Amerikaban az ilyen fajta populizmust melyen eliteli a media es a teljes allamigazgatas, tovabba a legtobb nem kormanyzati szervezet is. Ezert is szereztek ujfent tobbseget a demokratak. Ahogy a legtobb mediaban elhangzott az emberek valaszthattak a demokracia es a konzervativok kozott. Az egyik ilyen fontos szabaly a valasztasi hozzaferes novelese, ami a szavazok ellenorzesenek kivezeteset jelentette. Igy elozetes regisztracio nelkul is mindenki szavazhat aki az USA teruleten tartozkodik a valasztas idejen, annyiszor ahanyszor csak tud, felteve, hogy mas-mas tagallamokban teszi. A masik a levelszavazatok alkalmazasa, ahol az urnazaras utan feladott szavazatokat is megszamoljak, sot minel inkabb demokrata elonyre van szukseg, annal tovabb szamoljak oket. Ezek a pillerek biztositjak, hogy mindig az elvart demokratikus eredmeny jojjon letre. A valasztas tisztasagat meg az eredmenyhirdetes elott megerositette az osszes demokratikus sajtoorganum is. A sajtonak es a kozossegi medianak koszonhetoen mindenki tisztaban van vele, hogy barki aki egy esetleges manipulaciora utal melyen anti demokrata es tobbnyire a feher borszine miatt szuletett rasszista is.
Plusz erdekes trukk, hogy a demokratak jelentosen segitettek a legrosszabb republikanus jeloltek befutasat a republikanus elovalasztasokon. Ezt a trukkot (a szelektiv levelszavazatok alkalmazasaval egyutt) a magyarorszagi demokrata part is alkalmazta legutobb, hatalmas sikerrel. Ez is bizonyitja, hogy a magyar demokracia pontosan olyan demokratikus mint az amerikai.
A fentiek fenyeben azt tudom mondani, hogy a WEF joslata, hogy az atlagos embereknek nem lesz magantulajdonuk es boldogok lesznek teljes mertekben megvalosithato, hiszen aki nem tamogatja a rendszert es nem mutatja ki kello mertekben a boldogsagat a helyzete irant, az ellenseg. Ezt meg az amerikai elnok is elmonda a felidos valasztas elotti kampanybeszedeben ahol a feher konzervativokat jelolte meg mint az USA demokraciajara leselkedo legveszelyesebb csoportot. (en azt gondoltam volna a muzulman terroristak vagy az oroszok, de nem)