• Tetsuo
    #24
    Nos, megint önmagadat cáfolod és a butaságodat reklámozod. Újból gratulálok hozzá szüleidnek. Az egyiptomi papirusz sosem volt papír. A kínaiak sem Egyiptomból vették át a módszert, hiszen az teljesen más. Köze nincs egyiknek a másikhoz, csak a név tévesen terjedt el a látszólagos hasonlóság miatt és a műveletlen együgyűek ebből indulhatnak ki, a náluk is sötétebbek pedig "bizonyítékként" lobogtatják hülyeségükhöz.
    Egyébként az Egyesült Államok Egyiptomnak sem fizet a papírdíjat, szóval így sincs értelme hozzászólásodnak.
    Alfred Nobel nem a TNT-t találta fel, hanem a dinamitot, méghozzá a lőpor segítségével.

    A kételemű listám bőven elég arra, hogy rámutassak vele, a nemzetközi szabadalmi rendszer önkényes.
    Amerikának felőlem lehet milliárd szabadalmi bejegyzése is ha a kezdetben általa felhasználtakért nem fizett, akkor a legkomolyabb high-techért sem érdemelne egy lyukas garast sem egyrészt mert tolvaj volt és az is maradt, másrészt a találmányok egymásra épülnek. A kezdeti lökés sokat számít, akár évezredes technikai fejlődést, lásd a négereket Afrikában szinte minden civilizációs tárgy nélkül elvoltak a virágzó Európa mellett. (Az egyéb tényezőkre itt most nem térnék ki.) Mellesleg ha ennyire szereted a számokat, Kína az éves bejegyzések számában leelőzte az Egyesült Államokat.
    Az Egyesült Államok által vehemensen, addig nem látott módon betámadott kínai 5G rendszerek és eszközök a fejlesztéseket tekintve világelsők voltak. Valószínűleg éppen a versenyelőnyük miatt lettek támadva: a nyugati konkurenseknek Donald Trump mentőövet dobott a nyílt protekcionista politikával.

    Ha van Kínában olyan termék, amivel nemzetközi jogot sért az ország, akkor a nemzetközi fórumokon, joghatóságok előtt azért felelősségre lehet vonni, bizonyára történnek ilyenek vica versa, de a közkeletű hiedelem, miszerint Kína mindent csak másol, egyszerűen nem igaz.
    Kína belső piacra másol külföldi termékeket, de azt a nemzetközi jogok nem érintik, nem érinthetik.
    Ha valakinek ez nem tetszik, akkor hazudozhat és vergődhet a fórumokon, mint defiant, attól még a karaván halad.
    Kína sok környező népet leigázott és kirabolt, ahogy a britek a fél világot, az amerikaiak meg az egészet, vicces utópia, hogy mindenki mindent visszaadna, vezekelne a bűnökért és kiegyenlítődne Jusztícia mérlege. Ekkor a British Museum is kiürülne, de még az angol koronázási ékszerek is eltűnnének.
    Semmiféle igazságérzet nincs mögötte; Kínát azért támadja a nyugati propaganda, mert ők éppen most prosperálnak, most jelentenek veszélyt a nyugati hegemóniára.