• Ellaberin
    #4
    Na nekem meg pont tetszett. Na azért a szalagcímektől messze áll, mártmit hogy a legjobb sci-fi az elmúlt években.
    Ami tetszett, hogy nem a Disney-től sz.rrá vált gyerek sorozat lett. Az tény, hogy egy sima krimi - bármelyik idősíkon-, bármelyik filmes univerzumban el lehetne helyezni.
    Ugyanakkor én nem éreztem azt, hogy csak egy temetés volt, izgalmas volt a börtön is és a többi történés is, ami lassan vezeti fel, hogy hogyan lesz valakiből valamilyen ellenálló és hogy maga a rend "termeli" ki, alkotja meg.
    Mert, ha értve nézed a sorozatot pont azt mutatja meg, hogy hogyan neveli ki a saját ellenségeit a birodalom, olyan pitiáner húzásokkal, hogy a semmiért börtönöz be bárkit élete végéig.

    És hogy a vitába is beleszóljak, szerintem a leírtak szerint pont, hogy kevés volt az eddigi 12 rész, mert ennyi idő alatt nem lehetett mindenkinek a szájába rágni miről szól a történet. Ha kevesebb rész lett volna még kevesebben értik meg, hogy egy jellemfejlődést látunk.

    Az meg, hogy a tv-ben hogy fogadták az első rész után egyértelműen arra utal, hogy a nézők közül majd mindenki Star Wars popcorn mozit várt a többi sorozat alapján. Ez meg nem az, és részemről ne is legyen az. Mert már olyan alacsony a léc, hogy a moziba már nem ülök be a cím hallatán. Pedig gyerek koromban A Birodalom visszavágra egy órát álltam sorba a jegyért kétszer is egymás után :)