• kvp
    #3
    Szepen fogalmaznak, de ez a haz gyakorlatilag 3D nyomtatott farostlemezbol van amit kezelt faval laminaltak a vizallosag miatt. Pont abbol van mint egy tipikus olcso butor.

    Olcso is, meg jo is, viszont az, hogy ujrahasznosithato azt is jelenti, hogy lebomlik. Tehat nem evszazados, hanem par evtizedes a maximalis elettartalma, de varhatoan egy evtizeden belul ujat kell majd epiteni helyette, mert nem javithato hagyomanyos modszerekkel. Ha egyszer beazik, akkor pontosan ugy malik majd szet mint barmelyik farostlemez butor az udvaron.

    Ezek az egyszer eldobhato fahazak egyebkent gyarthatoak lennenek nagypaneles szerkezettel, kvazi orias froccsontogepekkel is, de az kevesbe lenne eladhato mint ujitas.

    Miert jo az ilyen technikaval keszult haz? Mert ujra es ujra meg kell venni par evente, tehat ha fogyaszto veszi, akkor garantalt, hogy ujra es ujra nagyobb penzt kell tennie bele, ha tetot szeretne a feje folott. Ha pedig allami segelykent adjak, akkor az allamnak jelent folyamatos kiadast, raadasul garantalja, hogy a segelyezettek kesobb se tudjak sajat maguk finanszirozni a lakhatasukat. A mai globalis vilagban ez egy tokeletes megoldasnak tunik.