• wraithLord
    #5
    A hús 3D nyomtatása elsősorban a húsipar súlyának csökkentését célozza (vagy kéne céloznia, hozzátéve, hogy HA a műhús előállítása kevésbé környezetromboló és erőforráspocsékoló, különben nincs semmi értelme).
    De nyilván csak átmeneti megoldás, mert se a hús struktúráját, se tápanyagtartalmát nem utánozza jól, előbbinek az egészséges emésztésben és a nem elhízásban, utóbbinak pedig nyilván a megfelelő tápanyagellátottság szempontjából van szerepe.
    A műhús egyelőre csak arra jó, hogy külsőségekben helyettesítse a húst környezettudatos emberek, állatbarátok, vegetáriánusok, vegánok számára.
    A cikkben írják, hogy japánok a sejttenyésztést és a nyomtatást próbálják ötvözni hús mesterséges előállítása céljából. Szerintem is a sejttenyészet felé kellene elindulni a jövőben. A sima nyomtatott műhús pedig megmarad annak a rétegnek, aki nem akarja feladni a hús ízét, viszont azért nem akar húst enni, mert nem akar állati eredetű anyagot bevinni a szervezetébe (ha van ilyen, de biztos van :D).