• _svd_
    #4
    Ezekkel a technológiákkal több gond van.

    A legfontosabb az, hogy nem egészségesebbek és nem feltétlenül környezet kímélőbbek.
    Nagyon sok keményített olajat használnak fel. Az olcsósága okán a pálmaolaj a legelterjedtebb. Mellesleg a környezet rombolásának egyik fontos tényezője. Nagyban hozzájárul az erdőirtásokhoz. De legalább klóreszterin szinteket is tolja felfelé.

    A műanyag ételek gyártása helyett lehetséges más konyhákból finom vegetárius ételeket átvenni. Az elkészítésükhöz nem kell csúcs technológia.

    Amúgy a borsó és a bab kiváló fehérje forrás. Megfelelő mennyiségű ballaszt anyagot tartalmaznak. Ezzel nincs gond. A céklának is helye van a napi étkezésben. De nem kellene telenyomni kevéssé egészséges olajokkal az ezekből készült ételeket.