• kvp
    #6
    "Amíg nem tudsz lőszert szerezni a fegyverhez addig az semmit sem ér."

    Az ugye megvan, hogy a masodik altalam linkelt felautomata vadaszpuska egy nagyon regi legpuska? Olomgolyot meg tud onteni hozza barki hazilag, akar az amerikai vadnyugaton egy tabortuz mellett is. (pont ezert hasznaltak ott)

    Print in place villanymotor hajtott gepfegyver, amibe csak a csovet, az utoszeggel kombinalt zarat es a hajtomotort kell behelyezni? Jo kihivasnak tunik, elobb utobb valaki lesz olyan hulye, hogy megtervezze. Akar gatling gepagyut is lehetne igy gyartani. (a regi fajta gravitacios tarral, hogy egyszeru legyen)

    Masik erdekes a sajat gyartasu loszer kerdese, ahol rezcsobol es olombol siman lehet teljes erteku szerelt loszert kesziteni, ma mar akar elektromos gyujtassal is. Persze ez csak a hozza valo hazibarkacs fegyverekbe lesz jo, de az nem problema ha azt is gyartanak melle, csak lehetoleg egyfelebol kell gyartani sokat. Elektromos gyujtassal es elektromos zar mechanikaval egesz durva tuzsebesseg erheto el es a gazzaro, nyomasallo komponensek szama is korlatozott. (a zarat a motor nyitja miutan leesett a nyomas, nincs gaz visszavezetes, nincs rugo, nincs tomeg alapu kesleltetes, lasd pl. gatling gepagyu)

    Lopor kerdese: Lasd a legutobbi japan merenyletet. Nem tudott loszert es loport venni, megis tudott fegyvert kesziteni abbol amit epp a boltban lehetett kapni. De a suritett levego is ugyanilyen durva tud lenni, egy motoros kompresszor meg manapsag eleg olcso.

    "Egy 3d nyomtatott fegyvernek semmilyen ismert azonosítása nincs."

    A 3D nyomtatott fegyverben a fem cso elvileg ugyanugy egyedi mintat karcol a kilott golyoba es a csovet megvizsgalva bizonyithato, hogy lottek-e mar a kerdeses fegyverrel. Ez kb. ugyanaz az elv, mint egy kicsiszolt szeriaszamu gyari fegyver eseten.

    A hazi gyartasu fegyverekkel elkovetett buncselekmenyek vagy forradalmak elleni egyetlen megoldas ha a tarsadalom eletminosegevel biztositjak azt, hogy ne is akarjon senki ilyet csinalni. Minden mas esetben varhato, hogy a tomeg fegyverhez fog jutni. Ha mashogy nem, akkor tomegesen agyonverve par rendort es azoktol szereznek fegyvert, amivel mar a hadsereg keszleteit is meg tudjak szerezni. 1956-ban sem volt senkinek otthon fegyvere, aztan megis lett mindenkinek aki akart.