• kvp
    #2
    "Pedig rengeteg a dologtalan, lődörgő bevándorló, a szemétszedéshez meg nem kell agysebész diploma. Iskolázottság nélkül végezhető."

    Nem kenyszerithetik oket munkara es nem azert jottek, hogy dolgozzanak. Majd esetleg a gyerekeik vagy az unokaik, ha nem allnak dzsihadistanak.

    A robot egyebkent erdekes, bar nagyon sok dolgot tulbonyolitottak rajta. Egyreszt siman kaphatott volna mobilnetes net hozzaferest, ami manapsag mar a legtobb varosban az utcakon mindenhol elerheto. Masreszt a nagy robotkar hasznalata a szemetes cserehez kivalthato lett volna egy egyszerubb kialakitassal. Az pedig, hogy csak 1 (egy!) szemetest kepes cserelni koronketan nevetseges. Egy ekkora platformra siman rafert volna egy tucat szemetes, folejuk befuggesztett, egyszerubb karral. Az meg, hogy a QR kodot es az utburkolaton a jelolest is latnia kell, plusz meg lassu is mint a doglott csiga nem igazan jelent jot. Raadasul a szemetet sem szedi fel, csak cserelget egy kukat. Ez tenyleg az amikor van valami amit megprobalnak eladni, de egyebkent a celra teljesen alkalmatlan.

    Magam reszerol egy GSM-es adatkapcsolatu, GPS-es es voxel matching navigacioju, 6x2 kuka slot-os (sines fiok elvu cserelo mechanikaval), elol utsopresre alkalmas robotot raknek ossze. A voxel matching-et (tehat a ter felismerest) pedig egy kozepen folul elhelyezett lidar jele alapjan siman meg tudna oldani. Ez az akadalyok felismeresere is alkalmassa teszi, tovabba ha az elore felvett voxel map-pen be van jelolve, hogy hova mehet, akkor automatikusan tud keruloutakat keresni. A legtobb robotporszivo is igy epiti a terkepet, csak lidar helyett erinto szenzorokat hasznalnak, mert az olcsobb, de a terkepezesi es navigacios elv ugyanaz. Ez ma mar nem raketasebeszet...