• RJoco
    #3
    Ma már olyan okosak az eszközök. Komolyan nem értem, miért kell hülyére venni őket és minket.
    A telefon pontosan tudja, hogy mivel tud tölteni.
    Ott a régi S7-es. A töltője tudott gyors töltést 9V-tal, de nem volt gond az 5V-ot igénylő eszközökkel sem. És ezt úgy, hogy a töltendő eszköznek nem kellett szoftver sem.
    Most itt van az S22, ami ultra gyors töltést is tud a megfelelő töltővel, ami mondjuk 45W-os. De Androidban kapcsolható, hogy milyen töltést akarok. Emellett az S7-es töltője is képes feltölteni egy megfelelő kábellel. Csak kicsit lassabban.
    A barátnőm A53-asa csak gyors töltést tud. De az megy az S7-es töltőjével is, meg a 45W-ossal is.
    Én inkább azt erőltetném, hogy, ha már a hosszabbítókba meg konnektorokba USB töltést építenek, akkor az tudja legalább a gyors töltést, ne csak az 5V, 2,1A-t. Ezzel rengeteg töltőt meg lehetne spórolni. Szerintem sokan szeretik, ha hamar fel van töltve a telójuk, főleg, ha későn veszik észre, hogy tölteni kellene. Emellett a Samsung nem is ad töltőt a telóhoz, csak egy USB-C--UCB-C kábelt. Az S7-es töltőjéhez külön kábelt kellett vennem. Ahogy a kocsiba is kellett új kábel az új telefonok miatt. De azok gyári kábele egyikhez sem jó. Számítógéphez is csak akkor, ha van rajta USB-C csatlakozó. De itt is jön az a gond, hogy bár az alaplapom tudja a hátlapon és a front részen, de a házam nem tudja az előlapon. Vagyis egy ház kuka, ha normálisan használni akarom. Vagy veszek egy USB3-USB-C kábelt. Ami, ha gyorsat akarok, nem csak USB2 sebességet, belekerülhet 25-30€-ba is. A 45W-os töltő volt 35€.
    Látszik, hogy a döntéshozók nincsenek egészen képben a kereskedelemben kapható megoldásokkal. Látnak valamit, de az édes kevés a megfelelő törvények meghozásához, ami mind a környezetnek, mind az embereknek jó.
    Kíváncsi vagyok, mikor fognak a hosszabbítókban megjelenni az új csatlakozók. Ha egyáltalán megjelennek. Amit nagyon remélek.