• kvp
    #2
    Az egesz gazdasag alapja az energia. Ha kvazi vegtelen energia all rendelkezesre kozel ingyen, akkor az ujrahasznositas koltsege kozeliti a nullat. Az a megoldas, amit Gates is tamogatott eddig, hogy csokkentsuk a fogyasztast, majd amikor azt mar nem lehet tovabb csokkenteni, akkor csokkentsuk a lakossagot nem valt be, mert az emberek elni akarnak.

    Ket megoldas maradt, az egyik a szendioxid semleges energiatermeles exponencialis novelese, a masik a lakossag drasztikus es azonnali csokkentese. Ertheto okokbol, aki nem akar egy atomhaboruban vagy egyeb nepirtasban meghalni, az inkabb az energiatermeles novelesere szavaz.

    ps: Meg a muanyagok kerdese sem lenne jelentos ha lenne eleg energiank. Ugyanis a muanyagok elegethetoek, majd a keletkezo szendioxidbol meg tobb energia befektetesevel ujra metan gyarthato, amibol mindenfele muanyag szintetizalhato. Tehat a muanyagok is 100%-ban ujrafelhasznalhatoak, csak elobb szendioxidda, majd utanna metanna kell alakitani oket. Az elso folyamat energiat ad, de a masodik ennel sokkal tobbet igenyel. Kvazi vegtelen energiamennyiseggel gyakorlatilag nem letezik szemet, mert minden alapanyagga alakithato.