• peterx
    Pont ezért van ! jel a "többségében" mellett a hasonló vádak elkerülése miatt.. vannak programozó nők is természetesen, de ideje lenne elfogadni, hogy a jelenlegi arányok a szakmában nem valami képzelt patriarchátus meg üvegplafon miatt vannak, hanem ezek a természetes érdeklődési arányok. Minden lány pontosan ugyannyit járt infó és programozó órákra általános és középsuliban mint a fiúk, szerintem a világ fejlettebb részén semmi különbség nincs a részvételi arányok között. Az, hogy a lányok ezek után nem itt folytatták egyetemen a saját szuverén döntésük, nem kell ismételten a férfielnyomást vizionálni.

"ismeretek széles körben történő terjesztésével igen" - ez sem értelmezhető, mi az amihez a nők jelenleg nem férnek hozzá interneten egy egyszerű kereséssel? Miért tekinted gyereknek őket akiknek "be kell mutatni a világot" mert maguk nem gondolnának erre? Szerintem ez a nők számára is baromi sértő, hogy egyáltalán ilyenek felmerülnek.

"az adott iparágat olyanra formáltak amiben nem biztos, hogy vonzó a hölgyek számára is" - erre is mondhatnál valami példát kíváncsian várom melyik munkahelyen közösítik ki a nőket? ki merné ezt megtenni a mai világban amikor már egy kértértelmű poén miatt bukhatod az állásod legalábbis a "fejlett" nyugaton? szerintem kánaán van jelenleg a nők igényeinek a figyelembe vételével a fejlett világban, leszámítva a menstruáció és gyerekvállalás témát, de az meg minden munkakörben jelen lévő diszkrimináció, nem csak IT-ben.
    Utoljára szerkesztette: peterx, 2022.10.02. 00:19:47