• kvp
    #22
    "ez vállalhatlatlan képminőség és zajos képet nem lehet tömöríteni, és mindig lesz zaj mert erőforráspazarlás supersamplinges képet számolni, az alias meg zajszerű amit nem lehet se kenni se tömöríteni."

    Eloszor is a kepminoseg a savszelesseg fuggvenye. Nekem egesz jol elment 1200p-ben, bar maodpercenkent kozel 40 megabitet hasznalt folyamatosan a downlink iranyban.

    Masreszt az mpeg tomorites es minden hasonlo (ideertve a google vp9-et ami a stadia alatt van) alapvetoen a tomorites mellekhatasakent egy full scene antialias-t tesz minden kepre, marmint ha a tomorites soran a saveszelesseg hianya miatt adatot dob el. Egyebkent meg annyi tortenik, hogy a szerveren generalt kepeket vp9 stream-be tomoriti, majd a bongeszo kesleletes nelkul dekodolja, mintha egy sima videokonferencia lenne. Ha menet kozben csokken a savszelesseg, akkor a rendszer adaptivan csokkenti a kepminoseget is, egeszen 1/64-ed kepminosegig. Az mar tenyleg ronda, de konnyu ellene vedekezni, stabil es vesztesegmentes szelessavu kapcsolat kell, konstans ping-el.

    Tehat:
    - alacsony ping: alacsony input es display lag
    - alacsony csomagvesztes: keves kephiba
    - magas savszelesseg: magas kepfelbontas es framerate