• Sequoyah
    #14
    Az a baj az osszes kriptoval amit ismerek, hogy a mennyisege teljesen szabalyozatlan.
    A Bitcoin a legrosszabb ebben, mert teljesen szabalyozhatatlan. Van egy fix mennyiseg, es kesz. Mintha arra terveztek szandekosan hogy egy nagy buborek legyen belole.

    A valosag viszont az, hogy mindenfele penzeszkoznek alkalmazkodnia kell a gazdasag valtozasaihoz. Ezert bukott el az arany is mint fizeto eszkoz. Orszagok mentek tonkre, mert talaltak valahol rengeteg aranyat, de ez nem parosult semmifele hazdasagi teljesitmennyel. Gazdasagi valsagok tartottak sokkal tovabb mint manapsag, mert nem tudtak reagalni az arany kotottsege miatt. De az arany legalabb valamennyire kiszamithato volt, ami egy komoly elony.
    A kriptok nem rendelkeznek sem az arany stabilitasa nyujtotta elonyokkel, se a fiat penzek altal nyujtott rugalmassaggal.

    A kripto-hivok kritizaljak, hogy a fiat penzek tulsalgosan a kormanytol fuggenek. De egyreszt figyelmen kivul hagyjak hogy a legtobb orszag kozponti bankjanak (koztuk a FED) epp az a lenyege, hogy a napi politikan kivul allnak. Masreszt semmilyen otletet nem adnak arra, hogy FEJLESSZENEK a rendszeren, amellett hogy csak kidobnak...
    Kell egy olyan megoldas, ami a penz mennyiseget a szuksegletekhez igazitja. Erre ma tovabbra is a legjobb megoldas a kozponti bankok rendszere, akik nagyreszt kormanyfuggetlenek, de persze ok is emberekbol allnak es korrumpalhatoak.

    Egyetlen javaslatot sem lattam meg, ami JAVITANA ezen a rendszeren. Peldaul algoritmikusan a kereslethez igazitana a kriptopenz kinalatat.