uwu2020#2
Újabb technológia amire nincs felkészülve a társadalom, meg a jog. Majd kialakul, csak kérdés meddig maradhat ez így, hogy az új technológiákat pangani hagyjuk ahelyett, hogy kihasználnánk.
Amiről a cikk ír persze nem nagy jelentőségű, lehet hogy nem igényel új törvényeket, és majd megoldja a közösség akiket érint, de szerintem nem feltétlen kéne így lennie.
Ez a minden érintett csinál valamit, vagy nem, nem vezet sehova, nagyon lassú, a fejlődés meg gyors. Igény biztos volna az új technológiák integrálására, de ez mostanában nagyon nehéz, az újdonságokhoz eredendően kevés ember ért, ennél fontosabb dolgok is akadoznak az elfogadás/szabályozás terén.
Kéne egy világszervezet, mai az új technológiák okozta problémák kezelésére javaslatokat készít minden ország számára. Szerintem hasznos lenne, ha az országok olyan szabályozási sémákból választhatnának amik összhangban vannak, de adnak alternatívát a szigorúbb/enyhébb fellépésre. Minden ország választhatna milyen szintű szabályozást vezet be. Szerintem probléma, hogy minden a kormányoknak kell kifundálni mi legyen, és vagy van szakértelem, vagy nincs mikor jogalkotásba kezdenek, kényelmesbe inkább egymást másolják. Hármat találhattok mi szokott lenni... de inkább elárulom, csinálnak egy faszságot és azt foltozgatják évtizedekeig folyton lemaradva. Utoljára szerkesztette: uwu2020, 2022.09.15. 06:52:03