• wraithLord
    #4
    Azt nem értem, hogy ez miért jó érv, hogy eddig is változott a bolygó klímája. A következmények szempontjából nem mindegy, hogy természetes folyamat vagy az ember okozza?*
    A klíma változása a növényzet és az állatvilág átalakulását, változását okozza, amit most nem egy tankönyvben egy régi földtörténeti korral kapcsolatban olvasunk, hanem jelenleg történik. A jelenlegi emberi civilizáció a mostani klímához és az ezzel járó biomassza egyensúlyokhoz van berendezkedve, nem pedig a millió, százezer, tízezer, ezer évekkel ezelőttire. És értelemszerűen minél gyorsabb ez a változás, annál drasztikusabban hat az élővilágra, és hat a klímaváltozás és az élővilág változása az emberiségre.
    Most nem a hátsó sorból nézzük, ahogy régmúlt fajok tömegesen halnak ki miatta, régmúlt emberi civilizációk hanyatlásához asszisztál, hanem velünk történik... ...valami, majd kiderül, hogy mi.

    (*Tudom, nem mindegy, mert az ember nélkül nem lenne ilyen gyors, viszont az nem következmény, én olyan szempontból írtam.)