• NEXUS6
    #120
    Hol húzod meg egy zsarolás/nyomásgyakorlás fontosságánál? Van egy EU/NATO ország, amely a két ország között fennálló vitás kérdések miatt az utóbbi 10 évben folyamatosan akadályozta, hogy bármely NATO találkozón Ukrajna NATO csatlakozását akár csak napirendere is tűzzék. Mondjuk nem ezen bukott meg Ukrajna csatlakozása, mert a nagy országok, USA-val az élén sem tartják most sem/pláne most időszerűenek, de a csatlakozás irányában ezáltal semmilyen lépés nem is történhetett. Jó kérdés, hogy ha az utóbbi 10 évben ezt a folyamatot nem fúrják meg, valami előrelépés történik, akkor most az orosz agressziónál a NATO hogy reagálhatott volna/kellett volna reagálnia!? Valszeg határozottabban és talán kellő elrettentő súllyal. Érted a példámat?

    "Aztán, "én azt mondtam a EUmaidanos forradalommal kapcsolatban, hogy ha nincs egzisztenciális ok, akkor nem mennek az emberek MAGUKTÓL az utcára, HACSAK VALAKI NEM SZERVEZI EZT MEG. Lásd feljebb. Az amcsik adtak rá pénzt, ez nem kérdés. Gyak el is ismerték." Lennél kedves erre reagálni és nem a saját téveszméidre?"

    "ÉÁ2: tehát nem tudsz arra a kérdésre válaszolni, hogy az EU miért kezdte el szabotálni a megkötött szerződést, az ÉÁ2 gázvezeték üzembe helyezését már a háború előtt?" Hanem inkább úgy tűnik, hogy eleve tagadod hogy ez történt volna. Mond csak te melyik bolygón élsz? Jézus."

    "Detto. Ez nem Putyin válasza lenne, hanem ez a te válaszod. XD"

    Hosszú távú érdek alatt olyan általános elveket hangoztatsz, amelyek nem tudható, hogy hogy érvényesülnek. Főleg mert a konkrét intézkedések, szankciók, segélyek nem biztos, hogy olyan hatást érnek el, mint azt reméljük, a rövid távú érdekeinket aláássa. Eddig igencsak kétes a szankciók hatása, az EU-nak jobban fáj, mint az oroszoknak, a fegyverszállítások meg kérdés hogy valóban döntő hatást gyakorolnak a háborúra, azon kívül, hogy elhúzzák, növelik a háború okozta pusztítás mértékét. Egy sikeres orosz háború ebben a felállásban, hogy ilyen magasra emeltük a tétet, anélkül, hogy az oroszok ezt akarták volna, szal a háború esetleges ukrán elvesztése így már az EU-ra tényleg döntő hatású lesz. Nem kellett volna, hogy ez így legyen, az oroszok sem akarták, ebbe mi mentünk így bele. Mi tettük ezt létkérdéssé és nem az oroszok, ők megpróbálták a nyugatot ettől elijeszteni, távoltartani.

    "Erőlködhetsz terelni, átnyomni más irányba a beszélgetést. Nem érdekel az urduk sajtószabadsága, és márpedig ami történt az a nyugati sajtószabadság szűkülését jelenti, ami rontja az esélyét hogy köznapi szinten is értelmes párbeszéd és ne lövészéárkból történő csatározások follyanak. Ennyi volt a kijelentésem."