• defiant9
    #119
    1."példákkal mutattam, hogy Pucsinon kívül más gazdasági szereplők is éltek/élnek Ukrajna felé olyan eszközökkel, ami gyak a zsarolás kategóriájába esik"
    A válaszom az volt hogy az ostoba túlegyszerűsítő darab-darab Nexus6 logika alpvetően hibás. 1 pihe<>1 tonnával. Várom hogy olyan jelentőségű/kimenetlű zsarolást mutass ami közel összemérhető Putyinéval. Eddig ilyet nem tudtál tenni, csak mantrázol.

    2. Ezen állításod akkor cáfolva: Az emberek akkor mennek ki az utcára, ha valami egzisztenciális fenyegetettséget éreznek
    Nem tudtad bizonyítani hogy az összes utcára menés egzisztenciális okból történik, a konkrét ellenpélda kapcsán pedig közvetve el is ismerted hogy nem ez az ok. Nyilván butaság az állításod, az emberek nem csak egzisztenciális fenyegetés hatására mennek az utcára, ehhez simán elég egy korrupt vezető aki más ideológiát képvisel vagy más jövőképe van az országról, függetlenségről.

    3. Válasz hiányában Nexus6 bukta a pontot.

    3.a. Várom a levezetés hogy az EÁ2 be nem kapcsolása milyen mértékben is akadályzoa az érdemi gézszállítást. Állításom szerint 0 mivel a meglévő vezetékekre köttetett meglévő szerződések amiket Moszkva nem teljesít, politikai okokból. Az EU valóban szanckionál sok mindent, de ez nem akadálya a gázszállításnak(ezt még a magyr kormány is elismerte), az tisztán Putyin döntése. Öntsünk akkor tiszta vizet a pohárba, van-e szerinted EU-s szankció ami a gázszállítást súlytja? (igen/nem)

    4a. Várom a válaszod. Igazold a nukleáris csapással fenyegetés alapú megoldási javasaltod működőképességét:
    "ha 72 órán belül nem vonja ki a csapatait Ukrajnából, akkor megy az ATOM. Ennyi! Ezzel kellett volna kezdeni."
    Putyin válasza: ez csak blöff tehát nem. Hogyan tovább?

    4b. "de hosszútávú érdekünk követeli meg. Amit én erősen vitatnék."
    Leírtam hogy az ok az hogy nem szabad engedni a hódításnak, mert ez precedenst teremt jövőbeli újabb hódító háborúkhoz. Erre nincs válaszod.

    5. "és márpedig ami történt az a nyugati sajtószabadság szűkülését jelenti"
    A sajtószabadságét nem, az előtte is pont ugyanakkora volt, nem hoztak új törvényt, a szereplők száma az valóban csökken, aminek oka az hogy az RT megszegte a hatályos törvényeket. Valóban, ha börtönbe kerül valaki akkor csökkent a szabad emberek száma akikkel lehet beszélni az utcán, ennek ellenére be kell zárni azt aki megszegi a szabályokat. Te tényleg full ostoba vagy hogy ennyit nem tudsz felfogni.