• defiant9
    #113
    1. Tehát nem tudsz egyetlen egy konkrét esetet sem felmutatni ahol az EU 'zsarolás' egy Majdan szintű tragédiába torkollott volna. Nem tudsz egyetlen példát sem aminél az EU egy totális gazdasági kapcsolat leépítéssel zsarolt volna csak azért nehogy 3 fél felé nyisson a partnere. A darab=darab logikád hibás, ameddig ezt nem tudod javítani és legalább közel azonos szintű zsarolást felmutatni addig ezt buktad.

    2. Ezen állításod akkor cáfolva: Az emberek akkor mennek ki az utcára, ha valami egzisztenciális fenyegetettséget éreznek
    Nem tudtad bizonyítani hogy az összes utcára menés egzisztenciális okból történik, a konkrét ellenpélda kapcsán pedig közvetve el is ismerted hogy nem ez az ok. No mivan kiscsákó, elismered hogy ismét csak tévedtél(ugye kijelentetted hogy te mindig elismered), vagy inkább a homokba dugod a fejed?

    3. Az EU nem szankcionálta az orosz gáz. Így ezt a pontot buktad. Várom a tényeket miszerint az orosz gázszállítás akadálya bármiféle EU-s szankció lenne.

    3.a. Az ÉÁ2 nem akadálya a gázszállításnak. Amennyiben igen, kérem a levezetést hogy az alternatív vezetékek miért nem alkalmasak a megkötött szerződések teljesítésére. Nem sikerült levezetned, így ezt is buktad. Jól láthatóan gázszállítás akadályozó szankciónak próbálod nevezni ami nem az.

    4. "Ez mind a hosszútávú érdek lenne?"
    Igen. A lényeg az hogy Oroszország ne gondolja azt hogy bárkitől az EU irányába erővel területet szerezhet. Ha megengedjük az 1 régiót, majd a 4 régiót, akkor 1 év múlva jöhet hogy akkor tulajdonképp neki még 6 régió kellene. Hosszú távú érdek a folyamata megakadályozása, és igen ennek rövid távon ára van világgazdasági szinten is. Nem kellett volna agressziót kezdeni és akkor nem kell az EU-nak meg az oroszoknak sem ekkora árat fizetni. Ezt Putyin hatalomvágyának köszönhetjük, ide vezet az egyszemélyes diktatúra.

    5. Nincs érdemi válaszod egy törvényes intézkedés kapcsán. Nyilván nem is lehet, az hogy neked nem tetszik valami egy jogállamban, meg mást szeretnél az magánvágy. Ameddig nem tudod levezetni hogy miért is kellene egy jogszerűtlenül működő médiát engedélyezni, addig ezt a pontot is buktad.