• NEXUS6
    #112
    Nézd, lehet minősítgetni a dolgot, hogy zsarolás, feltételszabás, akármi. A lényeg, hogy amikor egy nemzetközi szereplő is, úgy követel valamit, hogy aminek nem teljesítése akár ránézve is hátrányos következményekkel jár, az igaz az EU feltételszabásaira is. Azzal, hogy pl Mo-nak nem fizeti ki a COVID helyreállítási pénzt, hozzájárul a magyar gazdaság gyengüléséhez, ami az EU gazdaságára is kihat, mindezt teszi olyan vizsgálatra hívatkozva, amely vizsgálatot más EU tagországgal szemben nem végezte el (kíváncsi lennék azért a román jogállamiság helyzetére azért).
    Szerintem a maidanos forradalom amerikai támogatását már épp elégszer megbeszéltük, de ha érdekel a téma ott a gúgli, tudod hogy kell használni, te mutattad nekem is! ;)
    Mivaaan! Ácsika kiscsákó, én azt mondtam a EUmaidanos forradalommal kapcsolatban, hogy ha nincs egzisztenciális ok, akkor nem mennek az emberek MAGUKTÓL az utcára, HACSAK VALAKI NEM SZERVEZI EZT MEG. Lásd feljebb. Az amcsik adtak rá pénzt, ez nem kérdés. Gyak el is ismerték. Téma lezárva.

    ÉÁ2: tehát nem tudsz arra a kérdésre válaszolni, hogy az EU miért kezdte el szabotálni a megkötött szerződést, az ÉÁ2 gázvezeték üzembe helyezését már a háború előtt? Eddig vártam. Válasz nuku. Téma lezárva.

    Hosszútávú érdek LOL
    Felszámoljuk a háborút a konfliktusövezetbe való fegyverszállítással, amivel kétséges hogy agyengébb felet győzelemre segítjük, a ukrán nép szenvedésének meghosszabítása viszont biztos? Felszámoljuk a háborút, hogy komoly tárgyalásokat nem kezdeményezünk?
    Bizonyítjuk az ukránoknak hogy itt a segítő kéz, amivel még mélyebbre taszítjuk őket a nyomorukba ezzel a háborúval, miközben sem a NATO, sem az EU csatlakozásukra a közeljövőben SEMMI esély. Mi ezt tudjuk, még is ezzel kecsegtetjük őket?
    Biztosítjuk a kontinens békéjét azzal, hogy az oroszokat mint népet bűnös nemzetként tartjuk nyilván, Putyintól kezdve az oligarchákon keresztül az utolsó fizetésképtelenség miatt az EU-ban rekedt kamionsofőrig?
    Mindeközben a szankcióknak és az előbbieknek hála, a kieső olcsó orosz/ukrán nyersanyagok miatt az EU versenyképessége a béka segge alá kerül, esélye sincs labdába rúgni ebben az évtizedben az USA/Kína mellett?
    Ez mind a hosszútávú érdek lenne?
    Mit tudsz szembeállítani ezzel a sok xarral, a MORÁLT?

    LOL Erőlködhetsz terelni, átnyomni más irányba a beszélgetést. Nem érdekel az urduk sajtószabadsága, és márpedig ami történt az a nyugati sajtószabadság szűkülését jelenti, ami rontja az esélyét hogy köznapi szinten is értelmes párbeszéd és ne lövészéárkból történő csatározások follyanak. Ennyi volt a kijelentésem.
    Nem tudtál ehhez, ezzel összefügésben bármit is érdemben hozzászólni. Részemről a téma lezárva.