• defiant9
  #48
  "Ehhez nagyon-nagyon sok buntetest kellene osszehozni."
  Ezt meg honnan veszed? Direkt ki akarod rúgatni azzal hogy arra kényszeríted hogy munkaköri kötelességét ne tudja ellátni, és ne mondjuk hétvégén töltse le a közmunkát. Rájöttél hogy egy totál önellentmondás amit itt kitaláltál aztán most próbálsz kihátrálni hogy tulajdonképp ennek a munkaidő dolognak nincs is akkora jelentősége. Lol.
  Ja meg milyen elegánsan ignoráltad azokat akiket nem is lehet a munkaidővel manipulálni. Tehát akkor a vitakultúrád olyan hogy amint kellemtelen egy érv akkor ignorálod? Kognitív disszonancia.

  "Raadasul a lenyeg, hogy ne lehessen penzzel kivaltani a bunhodest."
  Tényleg nem fér a kis agyadba hogy ez is pénzbüntetés(pl. ha a vállalkozó nem dolgozik akkor pénz veszít), csak indirekt, és emiatt kiszámíthatatlanabb a hatása egyénenként, de ugyanúgy áll rá hogy aki gazdagabb annak jellemzőn nem fáj annyira.

  "Mindenki fizet adot, a bevetele aranyaban."
  Tehát akkor elengedted a tőke megadóztatását? A bevételes elméleteddel az a gond hogy azokat sújtod akik alacsony haszonkulccsal, sok árút mozgatnak meg. Tehát pl. egy hipermarket, azok akik meg magas haszonkulccsal keveset azok jobban gazdagodnak ugyan de sokkal kevesebb adót fizetnek be.

  "Igy nem lehet elvinni a toket"
  Összevissza keveredik benned a tőke, bevétel, nyereség, jövedelem fogalma csereszabatosan használod őket. Javaslom a Közgazdaságtan I-től olvasgass kicsit.

  "akkor akik a bevetelek 99%-at kapjak"
  Ha Lidl csinál 10 milla bevételt a vásárlóktól(akik ezt a pénzt a munkájuk után kapták), ezen 50e nyereséget ér el akkor kire mennyi adót szabnál ki?
  Lidl=?
  Vásárlók=?

  "Forgalmi ado eseten a kiadasok leirhatoak. Ezt kellene eltorolni."
  Az hogy ekkora hülyeséget ki tudtál találni az rendkívüli mélységekbe röpítí a józan eszedről kialakult képet. Azt lehetett tudni hogy konteós vagy, de hogy ennyire eszetlen az nem volt ennyire egyértelmű.
  A cég előállít valami, és eladja 100 pénzért, B cégnek. 25pénzt befizet.
  B cég rászerel egy csavart, és eladja 101 pénzért A-nak. 25 pénz befizet. (remélem érzed hogy itt már nincs valami rendben)
  Na még csinálnak pár ilyen kört és már több a befizetett adó mint a termék ára. Vagyis kb ellehetetlenítenéd a hosszú termelési láncokat ahol megvásárolt elemekből születik az egyre komplexebb termékek.
  Akkora egód van hogy ontod magadból a totálisan életképtelen 'reform' ölteteid. Te tényleg azt hiszed hogy a világon kb. mindenki hülye és te látsz meg ilyen frankó megoldásokat? Azon gondolkozz el hogy mit is jelent hogy magadtól ilyen alapszinten is ordító hibákra nem jöttél rá, és próbáld visszafogni a szuper ötletelésed, közel sem vagy annyira okos mint amilyennek ezek alapján képzeled magad

  "globalis tarsasagi ado neven"
  Lol. Ez a nyerségadó, ebben semmi új sincs. Ahogy már mondtam, közgazdaságból annyira a béka segge alatt vagy hogy alapfogalmakal sem vagy tisztában.

  "hogy csak a cegek adoznak, az atlagos berbol vagy alapjovedelembol elo emberek nem."
  Az emberek szépen befizetik a cégeknek a jövedelmüket, a cégek pedig úgy szabják meg az áraikat hogy még adó után is legyen nyereségük. Tehát nincs más, minthogy az emberek a fogyasztásukon keresztül adóznak.

  "az atlagos berbol vagy alapjovedelembol elo emberek nem.l"
  Miért is? Mi különbözteti meg azt aki átlagbérből él attól aki ennek dupljából? Javaslom hagyd a gazdaságot, ehhez nagyon nem értesz, és láthatóan annyi gógyid meg nincs hogy kipótold az lyukakat. Jobban jársz amikor nem szállsz vitába és csak elsunnyogsz.