• kvp
  #47
  "Tehát a büntetési tételed amivel fenyegetőzöl végülis az lenne hogy veszítse el a gyorshajtó a munkáját."

  Ehhez nagyon-nagyon sok buntetest kellene osszehozni. Az elso par nap kozmunka utan valoszinuleg nem szaguldozik tobbet. Ha igen, akkor olyan hulye, hogy jogositvany nelkul is megtenne.

  "Tényleg ennyire képtelen vagy 2 logikai lépés távolságba gondolkozni?"

  A tarsadalmi megszegyenitesnek nagyobb visszatarto eronek kellene lennie. Nem vesziti el a munkajat, csak ha visszaeso. Egy vallalkozonak se nyero, ha vallalkozas helyett tarsadalmi munkat vegez ingyen. Raadasul a lenyeg, hogy ne lehessen penzzel kivaltani a bunhodest. Hasonlo volt regen a fotereken a pellenger, csak ez hasznosabb lenne.

  "Csakhogy leírtam hogy miért nem műkdöik. Erre nincs válaszod."

  Mukodik. Mindenki fizet adot, a bevetele aranyaban. Akinek fizetesuk van, azok amennyit eddig, a jogi szemelyek meg bevetel aranyosan ugyanannyit. Ha egy atlagos ember nem irhatja le a beveteleibol a kiadasait, akkor a cegek se tehessek meg. Igy igazsagos. Tokeletesen mukodik, ha minden allam beszedi az adot a ceg ott szerzett beveteleibol. Igy nem lehet elvinni a toket, mert egyreszt nincs hova, masreszt csak akkor nem adozik az adott orszagban, ha nincs bevetele az adott orszagban. (nem haszon, bevetel)

  "Mivel rajtad kívül senki nem gondolkozik 99%-os vagyonadóban így nem. Te vagy az aki a 'kulákok' padlását söprögetnéd."

  Nem az ado 99%-os, hanem ha bevetel utan fizetnek, akkor akik a bevetelek 99%-at kapjak, azok fogjak az ado 99%-at is fizetni. Ez mondjuk egy 18%-os egykulcsos adonal is igaz.

  "Ezt úgy hívják hogy forgalmi adó."

  Forgalmi ado eseten a kiadasok leirhatoak. Ezt kellene eltorolni. Tehat ha 100-ert veszi valaki es 150-ert adja, akkor 25%-os kulcsnal nem az 50-bol adozik 25%-ot, hanem a 150-bol. Ahogy a maganemberek se irhatjak le a kiadasaikat amikor adot fizetnek a jovedelmuk utan.

  Nem bonyolult, nem kommunizmus, csak a jogi szemelyek termeszetes szemelykent torteno adoztatasat jelenti azaz kvazi az afa visszaigenyles lehetosegenek teljes megszunteteset. Beveteli ado lenne, nem forgalmi. Az atlagos berbol elo embereket nem erintene, nekik ugyanakkora maradna az adoterhuk, a cegeke none a berbol elokkel azonos mertekure vagy a fole.

  Mint irtam, az ENSZ ezt szeretne bevezetni globalis tarsasagi ado neven. ( https://en.wikipedia.org/wiki/Global_minimum_corporate_tax_rate )

  ps: Lehet a vilag vezetoivel szembe menni, de nem hiszem, hogy megeri. Ezt az USA es Kina is tamogatja es ez vegre elvezethet oda, hogy csak a cegek adoznak, az atlagos berbol vagy alapjovedelembol elo emberek nem.