• kvp
    #45
    "De nem igazán látom hogy veszed rá average joe-t hogy ne gyorshajtson. Kifejtenéd ezt?"

    Tarsadalmi munkaval. Amit munkaidoben kell ledolgoznia. Ami a szabadsaga rovasara megy, ha az elfogy a fizetes nelkuli szabadsagara. Ha ezert vegul kirugjak, akkor ugy jart. Haromszor is meggondoljak az emberek.

    Tehat mind a gazdag es hires emberek, mind az atlagos emberek eseten lenne motivacio, direkt penzugyi vonzat nelkul.

    "Lol. A kommunista osotbaságod határtalan. Ez gyakorlatilag vagyonelkobzás lenne,"

    Nem egeszen, ez csak a jovedelemado egy formaja lenne, de nem csak a fizetesek, hanem a tokejovdelmek eseten is es nem csak a maganemberek, hanem a jogi szemelyek tokejovedelme eseten is. Ha egy lapos 18%-os adot allapitunk meg, akkor is a toke 99%-anak tulajdonosai fizetnek az ado 99%-at.

    Az elkobzas azt jelenti, hogy az illeto elveszti a teljes vagyonat, az adozas pedig azt jelenti, hogy minden szemely es ceg minden jovedelmebol adozik. Es nem a haszonbol, mert nem irhatna le adozas elott a koltsegeit, ahogy az atlag berbol elo dolgozo sem irhatja le a kiadasait a bevetelebol. Ez egy bevetel alapu univerzalis tarsasagi jovedelemado lenne. Igen, rablas, ahogy a sima jovedelemado es utanna a forgalmi ado is az az atlagos embereknek. Csak ezt egeszitenenk ki a jogi szemelyekre es a maganszemelyek tokejovedelmere. Ez egy teljes mertekben demokratikus es kapitalista megkozelites.

    "Egyébként mire bevezeted az adót már a vagyon jelentős része külföldön dekkolna és sikeresen tönkre is tetted vele az országod, az ingatlanok maradnának meg kb. meg a cégek, ez utóbbiak versenyképtelenek lennének ekkora adóteherrel és kivonulnának/tönkremennének, aki nem tud kivonulni az meg extrém áremelést csinálna, vagyis végül ugyanúgy az emberek fizetnék meg, csak nem közvetlenül az államnak adózva hanem a fogyasztásuk után."

    Ezert kell az univerzalis jovedelemadot globalistan bevezetni. Ennek elofutara lenne az univerzalis tarsasagi ado. Ha minden ensz tagallam bevezeti, akkor nincs hova futnia a cegeknek. Plusz en a jovedelmet az adott allamban termelt bevetelbol allapitanam meg, tehat ha egy ceg az adott allamban akar mukodni, akkor az adott allamban is kell adoznia az ott megszerzett jovedelme alapjan. Ennek bevezetese jelenleg egy ENSZ agenda es az EU-ban mar csak Magyarorszag nem irta ala. Szoval akkor az EU teljes vezetese kommunista lenne???