• defiant9
  #44
  "Vagy akinek nem telik magangepre az ne repuljon?"
  Igen, aki nem tudja megfizetni a drága üzemanyagot az ne repüljön, ez régen is így volt, az olcsó szénhidrogén alapú energia kora szép lassan lejár. Az hogy optimálisan hány személyes lesz egy jövőbeli repülőgép nehéz megítélni, de az is kereskedelmi repülés ha kicsi géppel utazol, meg az is ha óriásgéppel.

  "Ha megszunik"
  'Ha' a fikcióidnak lenne szemernyi köze a valósághoz akkor nem kvp-nek hívnának :)

  "Minel gazdagabb es hiresebb valaki, annal motivaltabb lesz a szabalyok minel pontosabb kovetesere."
  Problem solved. Tehát ha gazdag vagy akkor megvan a motivációs erő és a botrány miatt szabálykövetőbb vagy már most is. Akkor ezen felesleges volt annyit pörögnöd. De nem igazán látom hogy veszed rá average joe-t hogy ne gyorshajtson. Kifejtenéd ezt?

  "A tarsadalomnak nem a birsagokbol kell megelnie,"
  Ennek ellenére számít minden bevétel ami a közösbe megy, aki renitens az viseljen több közterhet. És igen ebből is él. A megélni fogalmad elve csak homályos maszatolás.

  "Az adok 99%-at pedig a tarsadalom azon reszenek kellene allnia, akik a toke 99%-at birtokoljak. "
  Lol. A kommunista osotbaságod határtalan. Ez gyakorlatilag vagyonelkobzás lenne, költözz Észak Koreába ha szocialista diktatúrában szeretnél élni, amelyik nem tiszteli a magántulajdont.

  " Igy a tarsadalom also 99.99%-a adomentes lenne es a felso 0.01%"
  ViIlants már erre egy számítást hogy is működne mondjuk 20 év távlatában. Nettó kvp-s átgondolatlan hülyeség. Egyébként mire bevezeted az adót már a vagyon jelentős része külföldön dekkolna és sikeresen tönkre is tetted vele az országod, az ingatlanok maradnának meg kb. meg a cégek, ez utóbbiak versenyképtelenek lennének ekkora adóteherrel és kivonulnának/tönkremennének, aki nem tud kivonulni az meg extrém áremelést csinálna, vagyis végül ugyanúgy az emberek fizetnék meg, csak nem közvetlenül az államnak adózva hanem a fogyasztásuk után. Eszed mint a tyúké, közgazdasági szemlélted meg a béka segge alatt.