Az ilyen dolgokat sose értettem, országtól és törvényektöl fuggetlenül.
Ha vettem egy házat vagy telket amire felépitettem egy házat. Akkor azért kifizettem a vétel idején megállapitott árat és ki is fizettem érte az adókat.
De ha idövel a megkeresett pénzemen épitek hozzá garázst vagy medencét vagy csak felujitom a házat , hogy modernebb legyen amihez az alapanyagokkal és a munkadijakkal szintén befizettem az áfát és fisszafizettem az államnak a pénzt a vétellel.
Akkor milyen jogon akar még adot beszedni csak azért mert van garázsom és van medencém?
Meg ha használni akarom a medencét akkor ugy is több vizet és áramot használok akkor megint többet fizetek mint akinek nincs.
ÉS ha el akarom addni a házat és idövel az inflácio meg az anaygárak növekedése miatt többet ér a ház és a saját ráforditott pénzemen felujitott medencés házam többet ér és többért is tudom eladni az miért probléma az államnak? Ha más nem képes vagy nem erre költi a pénzét akkor miért azokat bunteti aki karbantartja és gondozza a tulajdonát ?
Már igy is többszörös adozáson átesett termékről beszélunk.
Pont forditva kellene lennie , hogy aki elhanyagolja a területét házát azokat kéne buntetni adóztatni, mert nem tesz semmit a környezetért és a lakóövezet kinézetéért.
Igy talán kevésbé lenne lepukkant egy környék . vagy csak pár renitens aki rontja a teljes utca képét és az eladási árat esélyt ,mert a szomszédban el elhanyagolt kert ház van és olyanok a lakok is.