• kvp
    #12
    A vizes megoldas a magas lakossag koncentracioju teruletekre lett kitalalva es mar a romaiak is ezt hasznaltak. Van egy olyan lakossag koncentracio, ami eseten ha nem gyujtjuk ossze es szallitjuk el a szennyezo anyagokat, akkor a talaj nem tudja kezelni es ez tobbnyire kulonbozo jarvanyokhoz es a talajviz elszennyezodesehez vezet. Ezert ha a tanya szint fole szeretnenek novelni a nepsuruseget, akkor kenyetelenek vagyunk "modern" romai kori es meg korabbi technologiakat alkalmazni, mint pl. a szennyvizcsatorna es a vizobliteses wc.

    A szennyviz, azaz a viz hasznalata a szennyezodesek elszallitasa egy viszonylag alacsony technologiai szint, ami tobb ezer eve kepes kezelni a magas nepsuruseg problemajat es az emberiseg valahanyszor megprobalt e nelkul elni nagyobb tomegben, vegul mindig jarvanyok tortek ki es kenytelenek voltunk visszaterni hozza.

    Az osszegyujtes es kozponti semlegesites pedig a meretgazdasagossag miatt jott letre es ezt es a hozza kapcsolodo kialakult eljarasokat probalja kivaltani egy helyi megoldassal az unatkozo Gates. Meglepne, ha kepesek lennenek eloallni egy olcsobb vagy egyszerubb technologiaval. (jelenleg csak dragabb es bonyolultabb megoldas letezik)