• asgh
    #8
    "Persze tudom ez egy lázálom"

    Nem csak lázálom, hanem nettó hülyeség. Az emberek az életük előrehaladtával és a munkapiaci változásoknak megfelelően változtatják a munkahelyeiket, az életmódjuk változása alapján meg a lakhelyeiket (elköltözik otthonról, családot alapít, stb.), így ma már senki sem fogja egy adott helyen leélni az életét és 30 éven át ugyanannál a cégnél dolgozni, így pont hogy fejleszteni kell a közlekedési hálózatot és nem redukálni.

    Budapesten pl. az a probléma a tömegközlekedéssel, hogy a rendszerváltás előtt jellemzően szocialista nagyvállalatoknál dolgoztak az emberek 20-30 éven át, kiutalt lakásban laktak egy direkt a nagyvállalat dolgozói számára felhúzott lakótelepen. Így a közlekedés tervezésénél nem hálózatban gondolkodtak, azaz hogy minél több ponton keresztezzék egymás a tömegközlekedési vonalak, hanem csak a gyár-lakótelep útvonalakat fejlesztették.
    Mára megváltozott a gazdaság és a társadalom szerkezete, a tömegközlekedési rendszer logikája viszont leragadt a 70-es években és most, hogy az emberek sokszor változtatnak lakó- és munkahelyet a tömegközlekedés hatékonysága drasztikusan leromlott.

    "Perspektíva váltás szükséges. Az még nincs, mert egyből öko kommunisták lesznek, meg woke meg a tököm tudja mi."

    Nem a perspektíva váltás az öko kommunizmus, hanem hogy klímavédelmi szempontokra hivatkozva egyesek meg akarják határozni, hogy ki mit tehet és hogyan élhet. Most is létezik ilyen ország a világban, ahol ezt aktívan gyakorolják: Észak Koreának hívják. Ott tök jól megmondják, hogy ki hol tanulhat, utána hol és mit dogozhat, hol lakhat, stb. Csupa boldog és mentálisan egészséges ember, egy halom videó van róla, ahogy mosolyognak és tapsolnak.

    "Addig én kinezek a kertben, és nem látom a végét, napi 4-8km séta, és síri csend. "

    Ez pl. tök jó lehet Neked, de egy rémálom egy tinédzsernek, akinek sokkal fontosabb, hogy azonos életkorúakkal találkozzon lehetőleg minél többet, amire a városi élet sokkal alkalmasabb. Aztán a tinédzser idővel felnő, gyerekei lesznek és ő is végtelen kertre és napi 4-8km sétára vágyik majd és akkor ő is kiköltözik a büdös és zajos nagyvárosból. Ezért nem kell a partvonalról beleugatni mások életébe, sem a proletariátusra, sem a világbékére, sem a klímavédelemre, sem akármilyen ideológiára hivatkozva.