• Agyturbinikusz
    #7
    Ha valaki jobbá szeretné tenni a világot, az első dolog, az értelmetlen ingázás megszüntetése.
    Lakj ott ahol dolgozol, vagy fordítva, a gyerekeket nem kell az 500 méterre lévő iskolába autóval vinni, de még a 3 kilométerre lévőbe sem. Egészséges lesz, mert nem lesznek olyan nagyságrendben autók amik szennyezik a város levegőjét.
    Az áruszállítás megoldható vasúttal centralizált formában és csak a pályaudvar-bolt távolságba kell valami motorizált eszköz.
    Akinek meg végképp szüksége van autóra, mint pl szervizek, ott kell pl elektromos megoldást alkalmaznia.

    Persze tudom ez egy lázálom, csak azt felejtik el, hogy a jelenlegi fejlődési irány tarthatatlan, lassan 20-30% a beépített területeknek csak az úthálózat. Már az magában egy hatalmas szennyezés, a városokban pedig csak növeli a felmelegedést, és akkor az anyagiak, és a terület értéke nem is játszik.
    Vagyis az hogy egy eleve hibás koncepciót erőltetünk, annak javítása is csak félmegoldás. Perspektíva váltás szükséges. Az még nincs, mert egyből öko kommunisták lesznek, meg woke meg a tököm tudja mi.

    Kérem, fulladjanak meg nyugodtan, süljenek meg nyugodtan, és dolgozzák végig ingazva, napi több órát elvesztegetve, az egész életüket egy 30m²-es lyukért.

    Mert ez az élet, így kell lennie.

    Addig én kinezek a kertben, és nem látom a végét, napi 4-8km séta, és síri csend. Olcsóbban mint egy lyuk. És 2 hetente egyszer kell csak 300km-t megtennem amit lehet akár busszal is. És még ez sem tökéletes, de pl amíg Melbourne volt lakhelyem évi 100k belement az autóba, úgy, hogy nem nagyon hagytam el a várost.