• csulok0000
    #4
    Ha annyira szeretnék jobbá tenni a világot, akkor első lépésként meg kellene szüntetni az értelmetlen mérető járműveket. Az új autók nagyobbak és sokkal nehezebbek, miközben az utasok számára nincs több hely benne. De a nagyobb légellenállás és tömeg hatására a fogyasztásuk is nagyobb. Lehetne kifejezetten városi közlekedésre tervezett autókat gyártan. Kisebb mérettel, alacsonyabb végsebességgel, kisebb felszereltséggel, alacsonyabb biztonsági előírásokkal, olcsón.

    A tömegközlekedést ha csak valami csodálatos módon nem reformálják meg akkor soha sem lesz megfelelő alternatíva. Minden áldott nap szenvedés így a közlekedés. Zsúfolt, meleg, büdös buszok, villamosok és metró. A higiénia szörnyű, két hetente el kap az ember valamit a közlekedés során.

    Kerékpár és egyéb 1-3 kerekű megoldásokkal pedig az a baj, hogy a jelenlegi infrastruktúrában használhatatlanok. Aki élni szeretne az kerüli ezeket, mert az autósok és a buszok megölnek mindenkit aki kisebb náluk.

    Az önvezető technológiával pedig az a baj, hogy mindent most akarunk. Ennek egy folyamatnak kellene lennie, ahogy újabb és újabb technológiákat fejlesztünk ki és elérjük azt amikor biztonsággal működő fejlesztések egy közös rendszerbe integrálunk, de addig csak lépésről lépésre kellene haladni, mint ahogy néhány gyártó csinálja lásd pl.: sávtartó rendszerek. De a jelenlegi eszközökkel semmire sem vagyunk képesek.