Tehát évente 7 madűr az nem megengedett, a szélturbinák telepitésénél , de az senkit nem zavar, ha egy komplett folyot elterelnek az atomreaktorok miatt és gondolom ott azért évi 7 halnál több pusztul el ahogy irják a tudbinák miatt meg ahogy a hutő részbe belemegy, arrol nem is beszélve, hogy a visszavezetett melegebb viz mennyire váltiztatja meg a folyo okoszisztémáját.
Érdekes, hogy a szélerőmüveket menynire károsnak és probléámásnak itélik , mert hangos megöli a madarakat. Nálunk 12 km-re kellene lenni minden lakot terül,ettöl ha valaki telepiteni akarna, bezzeg az atomreaktor az lehet közvetlen lakott terület közelében is, mert az nem probléma biztos, hogy nincs semmi káros mellékhatása.
Én 4 évig laktam legalább 30-40 szélturbina 4-5km-es távolságába, semmi alapzajt vagy problémát nem tapasztaltam, és nem láttam azt sem, hogy utánfutokkal hordták volna el az elhullott madarakat alóluk.
Sőt annyira veszélyesek, hoyg közvetlen köré ultettek buza és kukoricát, gondolom ezek a helyek nem vonzák a madarakat az élelem után .
Talán azt is jó lenne megviszgálni, hogy mennyi madár pusztul el mondjuk a villanyvezetékek miatt vagy a kocsik menyni madarat álatot utnek el az utakon. vagy az ipőrai létesitmények miatt és a fakivágások miatt mennyi élölény pusztul el mert nem talál megfelelo élelmet és költöhelyet.
Ezt igy kihyegyezni a szélturbinákra netto hülyeség. Annak fuggvényébe , hogy mennyi a pozitiv hozadéka .
Éveken keresztül szinte karbvantartásmentesen termeli az áramot anélkül, hogy bármilyen fütöelemet kellene hozzá szállitani vagy onnan elvinni. helyben termelödik és akár egyböl mehet is végvelhasználásra.