• defiant9
    #17
    "Ez a lista nem tartalmazza a befektetesi alapokat."
    Ezzel akkor állításod megdőlt miszerint alle zusammen nagytőkések érdeke, eljutottál oda hogy egyes nagytőkéesk érdeke, amit mellesleg én mindig is mondtam, hogy a tőkések sok mindenben ellenérdekeltek, egymás versenytársai.
    Tehát akkor most ott tartunk hogy súlyozni kellene a csoportok nagyságát, mondjuk azokét akik az olcsóbb/szennyezőbb szén/szénhidrogén alapú energiából profitálnak szemben azokéval akik a napelemekből/szélturbinákból vagy atomerőművekből. Várom az adataid miszerint a drágább zöld energiát támogató nagytőkés érdekek az elsöprőek.

    "Arra, hogy olyanna tegye a vilagot amilyenhez kedve van."
    Tehát újabb állításod mögül hátrálsz ki, miszerint az életszínvonalukat akarják növelni. Ez a baj ezzel az esztelen konteós fröcsögéssel hogy átgondolatlan, illogikus.

    "Soros Gyorgye"
    Igen, vannak ilyenek is, akik eljutottak arra a pontra hogy a pénzükből másokat támogatnak, ehhez nem kell Soros szintű vagyon, rengeteg kisember is adakozik az általa kedvesnek vélt célokra, és ilyen pl. Bill és Melinda Gates alapítvány is, őket nevezzük filantrópoknak. Ez azonban nem általános, a nagytőkések a vagyonuk nagy részét azért inkább megtartják. Tehát amit itt csinálsz az cherry picking érvelési hiba. Valójában pedig nem tudtál rámutatni hogy a környezetvédelem kapcsán milyen 'gonosz' dolgokra költik a vagyonuk jelentős részét. Várom a felsorolásod, enélkül ugyanis erős bukóban vagy.

    "hanem mert ha mindenki kvazi korlatlan energiahoz ferhet hozz"
    Ez a szokásos utópiád, ugye aki egy összeesküvés elméletet elhisz az bekajálja a többit is, te ilyen vagy. Nincs olyan hogy mindenki korlátlan energiához fér hozzá, ahogy látjuk a piaci kereslet-kínálat alapján éppen hogy csökken/drágul az energia. Egyébként meg nem igazán látom hogy tudtál volna arra válaszolni hogy miért fája pl. a Samsung/Apple/Facebook/Google-nek ha ingyen kapnák az áramot. Ilyen primitív vitakultúrád van. Amint kellemetlen kérdést kapsz ami rámutat az önellentmondásaidra rögtön a kognitív disszonanciába menekülsz és ignorálod azt.

    "hogy ez az olcso energia mindenki szamara korlatlanul elerheto legyen"
    Jelöld meg a jelenleg is elérhető (nem valami nem létező/futurisztikus technológiára épülő) olcsó ingyenes energiaforrást. Az nem jó válasz hogy egy nem kifejlesztett és jelentős fejlesztési kockázatokat tartlamazó dologra mutogatsz. Egyébként ez az eldugjuk az olcsó energiaforrást konteód újabb önellettmondás, ugyanis ahogy leírtam egy csomó szektornak és a nagytőkéseiknek épp ez lenne az érdeke, hiába próbálsz rájuk egy monolitként tekinteni, tele vannak ellenérdekkel.

    "A helyette kitalalt "
    Kérem, a kitalálására vonatkozó dokumentumot. Valójában te vagy aki kitalál ilyeneket, de hogy honnan is veszi arra soha nem tud hivatkozást adni, tényleg szánalmas ahogy tényként közlöd amik kipattantak a fejedből.

    "eletszinvonalcsokkentes a tomegek szamara"
    Az életszínvonal növekszik, a tömegek számára is, ha visszamennél csak 100 évet akkor éreznéd. Ez már abból is látszik hogy mekkorára nőtt az ökológiai lábnyomunk, mennyi erőforrást is fogyasztunk el, miközben valójában egyre hatékonyabb a termelés. Elég körbenézni és látjuk hogy ma már egy családnak akár több autója, telefonja is van, míg korábban pangott a parkoló, és a fülkébe jártak telefonálni. És ezen okból élünk 10 vagy egyes régiókban akár 30 évvel is tovább. Mindezt 100 év alatt, nálunk is.

    "Lasd a sotetzold jelmondatot, hogy a Foldet meg kell menteni az emberisegtol"
    Szerintem a zöld jelmondat amit mindenütt hallunk az hogy fenntartható módra kell átállítani a gazdaságunkat. Ezzel van valami gondod? A népesség csökkentő programokat is csak te konteóztad össze. Amikor meg jön a kérdés hogy mutasd már meg honnan is veszed, akkor a szokásos minta szerint füled farkad behúzva a elsunyítasz.

    Az tény hogy a gazdagok egyre gazdagabbak, a progresszív adókulcs egy örök téma, én személy szerint támogatom
    Abigail Disney and George Soros say: Tax the wealthy more
    Abigail Disney explains what the Trump Tax cuts mean for the 1 percent
    Ugyanez a folyamat megy most a cégek adóelkerülési gyakorlata kapcsán bevezetendő globális minimumadóval. Tehát a változás iránya itt is épp a nagytőkések anyagi érdekével szemben megy, akik persze szerinted kényük kedved szerint kontrollálják a világot. Tudom, kellemetlen tények és számodra önellenmondások ezek.