• Ellaberin
    #16
    Adhat utat a szélenergiának, de tudomásul kell venni, hogy kevés a megfelelő terület. Pici az ország erölködhetünk mindenféle zöld energiával, sajnos a felhasználásunk nagyobb már most, mint amit zöld úton elő lehet állítani. A szállítási kapacitások sem bírnak több milliárdos bővítések nélkül lassan üzembiztosan működni.
    Mindaddig nem fog ez feltűnni míg Paks-ot egyre nyújtva engedélyezik, de egyszer le kell állítanunk. Ha addigra nem lesz másik atom erőművünk -és nem találják fel a zsebben hordató hideg fúziós erőművet báki számára megvásárolhatóan- bizony meg fogjuk tudni mennyibe is kerül az áram.
    A többi csak duma és fing reszelés.
    (Ne értsen félre senki, de pl nem lenne az sem megoldás, ha minden viskó rendelkezne napelemmel mert vagy elszállítani nem tudjuk vagy letárolni. Így ÁLTALÁNOSSÁGBAN nem játszik - nincs rá pénz - egy megfelelő rendszerirányítás sem és nem játszik a sziget üzem sem - nincs rentábilis HOSSZÚTÁVÚ letárolási lehetőség sem. Nem Musk úr nem menti meg ezt aterületet. Ő is akkumulátorokat használ, alapanyaga kifogyóban, karbantartása igényes, hosszútávon környezeti bomba.)