• defiant9
    #11
    "Az olajipar egy nagyon kis szelete a globalis tokes rendszernek."
    Lol. Nézzük már meg a top cégeket: Companies ranked by earnings
    Szépen vannak itt olajipari cégekkel, meg olyan tech óriásokkal akiknek az érdeke az olcsó energia lenne. Amit elmondtam már ugyan egyszer, és mi volt a válaszod? Semmi. Elkullogtál ahogy szoktál. Majd elmantrázod itt újra az ostobaságod. A pénzügyi szektor a kérdésben eléggé semleges, ők mindenféle szektorba/cégbe fektetnek, de ha vannak tény adataid ami alapján mégiscsak ők gerjesztenék a zöld forradalmat, akkor rajta hát, tedd csak be a forrást. Na ilyenkor ismét csak az füled farkad behúzva lapítani szoktál. Szimplán nem tudod megadni hogy milyen tényekre alapozod a kitalációidat. A zöld átállásra azért van szükség mert a CO2 légkörbe pumpálása nem fenntartható, ez a fő érdek, ezt független tudósok mondják, és a kormányok - úgy ahogy - hallgatnak rájuk. Ilyen egyszerű ez, csak te vagy aki hozzákölti az agymenését.

    "nagytokesnek mar nem a profit tovabbi novelese a lenyeges, hanem a sajat eletszinvonaluk novelese. ("
    Ismét csak nettó hülyeség, a top1%-nak annyi pénze van amit nem tud már magára elkölteni, de már egy jobb focista sem tudja ezt megtenni, másodpercenként annyi pénzt keres. De ismét csak várom akkor a levezetésed hogy mondjuk Jeff Bezos mire ver el naponta sokmillió dollárnyi vagyont.

    "Az igazi megoldas a kvazi korlatlan es szinte ingyenes, nem kornyezetszennyezo energia elerese lenne"
    Ezt a trivialitást már vagy 500x leírtad. Nem unod még?

    "Ez viszont a toke hatalmanak megszunesevel jarna"
    Miért is? Mert olcsóbb lenne samsung/iphone-t gyártani, meg a facebook/google szerverek üzemeltetése is kisebb lenne? Ez igazándiból csak az olajipari cégek térvesztését jelentené, mindenki más virágozna, és ugye te voltál aki kijelentette hogy az olajszektor csak egy kis rész. Elvakult konteós önellentmondás amit összehordsz.