• Dodo55
    #7
    "Hát úgy látom akkor morálisan egészen más szinten mozgunk"
    Igen, ezt én is így látom. Te (ha jól értem) kockára tennéd az emberi civilizáció fennmaradását a megbízható és sokoldalú technológiák ördögűzése által, mondván szennyezőek, míg én ragaszkodom ezeknek a kiterjedt megőrzéséhez (értsd lehessenek mellette elektromos járművek nyilván, városi furikázásra tök jók, de mellette államigazgatási szinten kötelezővé tenném kellően széles mennyiségben a belsőégésűek készenlétben tartását a különféle utility területeken, plusz ha a lakossági piac elfordulna esetleg nagyon az elektromosok felé, akkor ösztönözném szintén kellően biztonságos mennyiségű belsőégésű megtartását a lakosság/magánszektor körében is mindenféle kedvezményekkel). Mert sokkal kisebb ár egy kis "szennyezés", mint egy szempillantás alatt visszaugrani a sötét középkorba ha beüt valami baj. És nem kell feltétlenül még egy Carrington esemény sem, tavaly pl. az AdBlue hiány miatt közel volt, hogy a kereskedelem / alapvető áruellátás leálljon, mert a régi kamionokat a legtöbb valamirevaló logisztikai cég már leselejtezte az ostoba szankcionáltságuk miatt - aztán tessék, nem sokon múlt, hogy életbevágóan nagy szükség legyen rájuk akkor.
    (OK, tudom, az AdBlue korlátozás kiütése is megoldás lett volna, de az napokat-heteket igényelhetett volna mire mindenhol megoldják, míg a régi járművek elővétele azonnali megoldásként rendelkezésre állt volna)
    Mondhatni tehát, hogy az én nézőpontom szerint az általad propagált nézetek pont, hogy a világ fenntartható pályáról való kisiklatását célozzák - egysíkú célok kereszteshadjáratszerű kergetése más kritikus szempontok teljes figyelmenkívülhagyásával vagy aránytalan degradásálásával.

    "A kijelentésed alapján akkor az a józan oldal az ami továbbra is mutyizni szeretne"
    Egy tanárom egyszer, félig viccelődve megkérdezte, hogy tudjuk -e mi a különbség a korrupció és a lobbi között, majd elsütötte, hogy az, hogy aki benne van egy ügyletben az lobbinak nevezi, aki kimarad belőle, az pedig korrupciónak. Viccet félretéve lehet azzal jönni, hogy pl. hogyan gazdagodik meg ilyen látványosan egy falusi gázszerelő, de személy szerint engem az olyanok kissé jobban zavartak, amikor minden közbeszerzést "csak nálunk, csak most" 10x-es áron dolgozó külföldi cégek nyertek, a szintúgy külföldi társaik pedig fillérekért rátehették a kezüket a stratégiai infrastruktúráinkra és az arany tojást tojó állami cégeinkre. A probléma pedig ezzel csak annyi volt, hogy nem elég, hogy utána ezek a "tiszteletreméltó" cégek kurvára nem ide a magyar gazdaságba forgatták vissza a nyereségüket amit többnyire monopolhelyzetben rajtunk kerestek, de még csak azt sem lehetett elmondani, hogy legalább a beruházással beszálltak volna a zsebeinkbe rakni egy tisztességes összeget, mint most pl. a cikkben szereplő gyártó, hanem olyan dolgokon keresték szarrá magukat, amikbe mi magunk ruháztunk be önerőből. De persze ez nem volt ám mutyi... És az most sokkal nagyobb gond, hogy a miniszterelnök haverja akkora tőkés lett, hogy a cégbirodalma mára már vagy 100000 alkalmazottnak biztosítja a közvetlen megélhetését az országban, mert hát mégis milyen erkölcstelen dolog ez és ugye minek is nézzünk vissza, hogy honnan jöttünk nemrég...