• defiant9
    #20
    "Nekem még valamelyik szekrény mélyén "
    Vagyis állításod megdőlt a technológia diverzifikáció szükségességéről.

    "Az, amiről te beszélsz."
    Tehát az olaj - nyilvánvalóan - fogyó eszköz, így erre nem lehet fenntartható modell-t építeni. A Nap mint energiaforrás sok-sok nagyságrenddel tovább kitart, és elektromos áram nyerhető belőle, mindezt úgy hogy az energiabiztonságot nem veszélyezteti háborús vagy kartellfüggés.

    "Ez bizonyítja a legjobban, hogy a természetben ez a legfelsőbb rendű energiatárolási forma."
    Lol. Nagyon szívesen használod ezt a legfelsőbb rendű kifejezést. Kérem az erre vonatkozó tudomány hivatkozást. Remélem nem csak te találsz ki ilyen blődségeket. Az élőlények és a technológia működése eléggé szétvált már, egy biológiai megoldás sem tud versenyezni mondjuk egy elektromos autó sebességével. Egy atomerőmű vagy egy majdani fúziós reaktor azért állít elő villamos energiát mert ez a leghatékonyabb, a napenergiából szénhidrogén előállítsa egy hatékonytalan és nagyon lassú folyamat. (a németek bíznak benne hogy elő tudnak rukkolni valamivel ami jobb mint a mostani, de elég nagy a gap amit meg kéne ugrani)

    "hanem szénhidrogénekként (zsírok formájában)"
    Helyes, kérem akkor mutasd be a zsírokra épülő biológiai motor megoldásod, és ne a Föld alól kezd előásni a szenet.

    "de jobb helyeken ezeket az üres bemondásokat a legtöbb esetben inkább napnál is mindenki számára világosabb kész tényeknek szokás nevezni"
    Tehát nem tudsz egyetlen egy tényadot sem felmutatni állításod alátámasztásul. Ezzel ismételten kiléptél a racionális vita keretei közül, így a vita ezen részét elbuktad.

    "meg valami kézi szivattyút amit apa/nagypapa cuccai között talált vagy egy csörlőt meg egy vödrö"
    Lol. Akkor menj már ki mopst a benzinkutakra ahol ki van plakátolva hogy készlethiány, és csörlőzz már ki egy kis benzint. A teljes ellátási lánc áll le, annyira rövidlátóan ostoba vagy hogy az már fáj.

    "általam számításba vehetőnek tartott forrásból ezt hallottam."
    Pofátlan szinten beszélsz mellé. Azt mondtam hogy a németek megszívták mert az (orosz) szénhidrogénre építettek. Mi erre a válaszod hogy atomerőmű. Tudod energiabiztonság. Legtöbb országnak nincsenek szénhidrogén lelőlhelyeli, így ha ezekre épít akkor kiszolgáltatja magát. A nap vagy az atomenegia (amikből villanyáram lesz) esetén ez nem áll fenn. Tehát nem tudtad cáfolni a szénhidrogének ezen problematikáját, így ezt is buktad.

    "Megoldják home-officeból, ugye? "
    Nem. De ezzel nem is ez volt az állításom. Mivel arra nem tudtál reagálni így kitaláltál magadnak egy hülyeséget és azon nevetsz. Ezt is buktad. Sajnos a racionális vita szabályit be fogom tartatni, mert veled nem lehet máshogy.

    "fél órán keresztül nem ad"
    Majd 1 hét múlva mi lesz?

    "Aki jó fej, hagy majd ott becsületből KP-t. "
    Amit hogy vesz ki az ATM-ből? Fogd már fel, hogy arra mutattam rá hogy egy ekkora kiesés alapjaiban állítja le az életet, a benzinkút csak a hab a tortán.

    "Lehetne rajtuk mini atomreaktor"
    Az hogy vicceskedve próbálod elkerülni a válaszadást csak szánalmassá tesz. Érdemi válasz hiányában ezt a pontot is buktad. Kezd megalázó lenni ahogy megint a földbe döngöllek.

    "Akkor ami nem legális lobbitevékenység, az mi?"
    Pl. 2006. évi XLIX. törvény a lobbitevékenységről * A lényeg hogy nem a korrupció. Tehát a korrupció kapcsán nincs érved, továbbra is elterelődni próbálsz. Így ezt is buktad.

    "Kérem a hivatkozást az álláspontom alacsonyabb rendűségére."
    A korrupciós bűncselekmények megnevezést a hatályos magyar Büntető törvénykönyv (Btk.) (2012. évi C. törvény) vezette be
    A korrupció támogatása értelemszerűen alacsonyabb morális színvonalat képvisel mint a a tisztességes rendszeré, és a vita ezen megy az EU-s pénzek kapcsán.

    "Jól értem, ezt akarod mondani?"
    Nem jól érted. A közpénzek ellopása a téma. A magyar kormány pedig rendszerszinten lop. Felettem a kérdés hogy elfogadod-e ezt a tényt és kértem hogy ne sunnyogj el a válasz elől. Mi tettél? Elsunnyogtál. Tudom kínos beismerni hogy a tovajokat véded, és ilyenkor jön a kognitív disszonaciád hogy akkor inkább ne beszéljünk róla. Ezzel viszont ezt is buktad.

    "de nem tudsz mögéjük számokat tenni?"
    Hogyne tudnék. Kb. ilyen mértékben szennyezel.