• defiant9
    #16
    "A technológiai diverzitás tekintetében egészséges arányban, igen. "
    Ahogy kvp is mondta ilyen elven az elavult technológiák is megtartandóak. Miért is nincs csöves számítógép mindenki notebookja mellett?

    "De attól még villamos energiából nem fogsz tudni fogyó alapanyag nélkül kémiailag kötött energiát előállítani, fordítva viszont igen."
    Mi a fogyó alapanyag, a nap a víz vagy a CO2 vagy az olaj? Tényleg fáj hogy mennyire átgondolatlan amit összehordasz.
    A szénhidrogén alapú energiaforrások kifejezetten egyoldalúak, csak elégetni tudod őket, a villamos energia sokkal több módon használható ha akarsz csinálsz belőle kémiai kötést, vagy ép felbontasz vele, vagy mágneses teret amivel mozgathatsz tárgyakat, de akár bevezetheted a számítógépbe is és számolhatsz a segítségével. Ez ami sokoldalúbbá teszi a használatát, a te definícód alapvetően elhibázott.

    "Szerintem tizenötödszörre"
    Kérem a hivatkozást a 14 korábbira. Amennyiben nem tudsz ilyet adni akkor ezen állításod megdőlt.
    Apropó kértem a linket a technikai vizsgálatra ami szerint az EU a legnagyobb korrupcióval bíró 'gépezet', mivel ilyet nem kaptam így ezen állításod is megdőlt. Jól láthatóan csak üres bemondásokat puffogatsz, de nem tudsz mögéjük számokat tenni. Ez téged minősít.


    „lenullázta az elektromos infrastruktúrát az egész bolygón”
    OK. Tehát leálltak a benzinkutak, a kikötők, a szivattyúk és gyakorlatilag a kerten kívül nincs értelme sehova sem menni mivel sehol nem működik a gépek java, és még oda sem tudsz telefonálni.

    "Erőművek / hálózat kritikus pontjai elleni szabotázs"
    Mármint az olaj és gézvezetékere gondolsz amik háborús területen mennek keresztül. Igen, ez egy szép öngól volt a részedről.

    "Elhibázott energiapolitika, lásd Németország és/vagy Ausztria"
    Akik szénhidrogénre építetek nem pedig atoemrőműre ami elektromosságot tremel. Újabb öngől.

    Eddig akkor 2:0. Mivel ekkora geomágneses vihar érdemi hatása kb. azonos a civilizációra nézve, hiába autókázol körbe-körbe sehol nem lesz áram egy ideig. 1-2 út elég ahhoz hogy hazajuss és ott várja ki mindenki hogy helyreálljanak az infrastruktúrák. A napelemek a háztetőn egyébként simán termelhetnek tovább, amivel akár fel is töltheted az autódat. Míg a benzinkút még mindig csak széttárja a kezét hogy nem megy a rendszer nem ad benyát, főleg nem kártyára.

    "hanem a készenlétben/üzembentartását kellően biztonságos számban"
    Konkrétan hogy nézne ki a rendszered mondjuk a mentő vagy rendőrautókra vonatkozóan? Mennyi a biztonságos? Ki fizeti a pihenő járműállomány költségét?

    "Szóval akkor a gigalobbiszervezet más szemszögből ugyanúgy lehet gigakorrupciósgépezet."
    Akkor most korrupt vagy van lobbi benne? Hiába próbálod összemosni a két fogalmat, ez nem ugyanaz. És jelenleg az EU-s vita a korrupcióról szól, nem a lobbizásról. Ne próbálj elterlődni a (legális) lobbitevékenységre. Vagyis ezek alpján továbbra is fenntartod az álláspontod miszerint az magas állami korrupció ami a józan oldal, nem a korrupció visszaszorítása. Ahogy mondtam morálisan egy alacsonyabb rendű álláspontot képviselsz a tolvajok védelmével, mindezt a primitív ovis másra mutogatós mentalitással megspékelve.

    "Amúgy azon a szponzorlistán amit linkeltél a 44 millió Eurós támogatással a méretünket tekintve nem is állunk olyan rossz helyen"
    WTF? A corruption perception index teljesen más. A 2021-es adatok alapján egyébként ellépet már Románia is mellettünk.
    https://www.transparency.org/en/cpi/2021

    "A román ügyésznővel meg végképp nem értem mit akarsz"
    Kb. annyit hogy vannak ahol fellépnek a korrupció ellen és vannak ahol nem. Pl. Polt Péter általában nem lát olyan cselekményt ahol nyomozást kellene indítani az ügyészségének(kivéve ha a maffiaállam/NER őt használja valamilyen rivális kiszorítására). De öntsünk tiszta vizet a pohárba. Elfogadod hogy a magyar kormány Európa legkorruptabbja vagy sok nálunk korruptabb EU-s országot fel tudnál sorolni? (próbálj ne elsunnyogni a kérdés elől).
    Ahogy egyébként azt sem igazán látom hogy a környezetszennyezés vagy a fenntarthatlan nem klímasemleges gazdaság kapcsán lett volna bármiféle reakciód. Ezt akkor vehetjük úgy hogy azt elfogadod hogy te önző módon szennyezel más orra alá és szemrebbenés nélkül tönkrevágod a bolygó klímáját. Akkor sem lenne egy szavad sem ha más a mocskát a te udvarodba öntené ugye?