• Dodo55
    #14
    "Lol. Egészséges?"
    A technológiai diverzitás tekintetében egészséges arányban, igen. Attól, hogy te örökké mást akarsz érteni az alatt, amit mondanak, attól még ezzel nem fogod tudni cáfolni más állításait, mert így csak elbeszélsz mellettük.

    "Úgyhogy ez a felsőbbrendű kategorizálásod erősen sántít."
    Biztos. De attól még villamos energiából nem fogsz tudni fogyó alapanyag nélkül kémiailag kötött energiát előállítani, fordítva viszont igen. Ha a felsőbbrendű szó nem tetszik, akkor a kedvedért egyébként nevezhetjük sokoldalúbbnak is.

    "Na, mesélj konkrétan hogy fog megszűnni az elektromosság?"
    Szerintem tizenötödszörre, de fussunk neki akkor ismét:
    - X osztályú napszél (lásd Carrington esemény, az 1800-as években szó szerint szénné lenullázta az elektromos infrastruktúrát az egész bolygón)
    - Erőművek / hálózat kritikus pontjai elleni szabotázs / regionális kiterjedésű pusztító kinetikus természeti katasztrófa
    - Elhibázott energiapolitika, lásd Németország és/vagy Ausztria

    Gondolkodjak még pár reális eshetőségen, vagy megelégszel ennyivel?

    "Te pedig kötelezővé tennéd az előbbi használatát. Miért is?"
    Nem a feltétlenül használatát, hanem a készenlétben/üzembentartását kellően biztonságos számban. De nyugi, már megszoktam, hogy mindig más jelentéssel ruházod fel azt, amit mondok.

    "Kérem a technikai vizsgálatra vonatkozó linket. Amennyiben ilyen számokat tartalmazó oldalt nem tudsz adni akkor ezen állításod a szokásos üres bemondásodnak minősül."
    "Technikailag vizsgálva" = "A vizsgált jelenség részét képező folyamatok és összetevők alapvető természetszerűségeit vizsgálva a társadalmilag vagy a vizsgált jelenség alkotói által hozzáapplikált felszínes kvalitásjelzők figyelmenkívülhagyásával"
    Értsd leszarva, hogy az EU mit vall magáról vagy az emberek tudatában miképp él, hanem azt nézve kizárólag, hogy mit csinál valójában. Akkor az egy legálisan működő gigalobbiszervezet, se több, se kevesebb. Namármost ugye a korrupció pedig kb. addig konkrét fogalom, amíg pl. egy köztisztviselő egyedi megkenéséről beszélünk egyéni ügyekben, intézményesebb formájában már felmerül az ellentmondás, hogy ki szerint korrupció és ki szerint lobbi. Szóval akkor a gigalobbiszervezet más szemszögből ugyanúgy lehet gigakorrupciósgépezet.

    Amúgy azon a szponzorlistán amit linkeltél a 44 millió Eurós támogatással a méretünket tekintve nem is állunk olyan rossz helyen, sőt kifejezetten meglepő, hogy ennyi magyarnak futotta ilyen közhasznú szervezeteknek adakoznia. Akkor mi lehet azokkal, akik még nemesebb célokért vannak? Lehet a végén kiderül, hogy ezért tart itt a gazdaságunk, mert titokban mindenki eladakozza a pénzét?

    A román ügyésznővel meg végképp nem értem mit akarsz. Hogy elégedetlen vagy az Európai ügyészséggel amiért a mai napig legkorruptabbnak tartott EU-s ország antikorrupciós szakemberei közül választott meg magának vezetőt, ahelyett, hogy olyan országból választott volna, ahol többen utalják az adójuk 1%-át ennek a szervezetnek akiktől lingelgettél, vagy mi???? Elnézést, tényleg kezdem elveszteni a fonalat...