• defiant9
    #91
    0. "Jaaaa! Szóval te soha nem tagadtad, hogy a vízpára az elsődleges üvegházgáz ! "
    Kértem az erre vonatkozó állításom beidézését. Nem tetted meg. Vagyis hazudozol. Valszeg ismét azon korlátoltságod nyilvánul meg ami kapcsán képtelen vagy az abszolútot a relatívtól megkülönböztetni. Azon állításom miszerint a _jelen felmelegedés_ kapcsán az elsődleges ok a CO2 nem pedig a vízpára, és a visszacsatolások szumma hatása negatív(benne a vízpárával) ergo nem ez okozza a felmelegedést. Ezeket tartom is. Van ezen állításaimmal bármi gondod?
    1. Nexus6 ismeretei nem elégségesek, így vitaképtelen,
    2. Nexus6 ismeretei nem elégségesek, így vitaképtelen,
    3. Nexus6 tévesen próbált globális kontextusban felhőzet hűtő hatásával érvelni, most elismerte hogy valószínűleg ez melegítő hatású.
    4. Nexus6 nem fogadja el a modellek eredményét, de nem tud más számot felmutatni. Így vitaképtelen.
    5. Konkrét számokat kértem(legalább 4 értéket). Állításod szerint a légköri CO2 szint emelkedése viszont egyre meredekebbé válik (nem emberi okból). Meg tudod adni az ezt reprezentáló számokat? (igen/nem)
    6. A diagrammod nem a jelen felmelegedést írta le, ezt sehol nem is jelzi a szerzője, ha te ennek értelmezted az hiba. Nexus6 - állítása szerint - rendelkezik egy tudományosan publikált peer review-elt tanulmánnyal, ami tartalmazza a jelen felmelegedést leíró - szerinte helyes - sarokszámokat. Meg tudod adni ennek linkjét? (igen/nem)
    7. Az hogy valaki ipari mérnökként kapta az MS címét/PhD-t majd egy fenntartható energia intézet vezetője is volt), az nem jelenti hogy kutató, de egy ilyen profilú szervezet managerének alkalmas lehet, azonban senki nem állította hogy az IPCC jelentések kapcsán ő kutatónak minősülne(betettem a listát viszont hogy kik azok), úgyhogy amit csinálsz az tipikus Nexus6 féle szalmabáb érvelési hiba(vitakultúrád még mindig ezen a primitív szinten rekedt). Az IPCC 2015-be megválasztott vezetője egyébként közelebb áll a klíma kutatáshoz, a neked úgy fájó CO2 számok azóta meg csak romlottak. Összegzésképp mivel egyértelműen kijelenthetjük hogy pl. DiCaprio nem minősül klíma kutatónak, Nexus6 pedig az ő státuszával tette egyezővé a saját állítását így kijelenthető hogy Nexus6 tévesen minősítette a CLINTEL deklaráció aláíróit (klíma)kutatónak.
    8. "Apropó térjünk már erre vissza, neked milyen végzettséged, tanulmányaid is vannak meteorológia/klimatológia vonalon? ;)"
    Irreleváns, el is mondtam már hogy én nem vagyok klímakutató, az eredmények amiket felmutatok nem az én számításaimon alapulnak, én elfogadom az IPCC AR6 szintézis jelentésében szereplő sokszáz kutató számítását mint az elérhető legjobb tudományos magyarázat. Kérném a te hasonló referenciádat!