• NEXUS6
    Hááát vannak itt problémák!
    Elolvasnád végre a linkelt meteorológia alapismeretekről szóló tankönyv vonatkozó részeit, ha megkérlek?! Köszönöm!

Megint beszúrsz valahonnan forrásmegjelölés nélkül egy idézetet. Ezzel most mit kezdjek!?
    De köszi, mert nyilvánvalóan marhára nem tudod még ezt sem helyesen értelmezni, mert hogy gyak az én kijelentéseimet erősíti. Mégegyszer ezer köszönet érte!
    Én a vízpáráról beszélek, amelynek mint legnagyobb hatású üvegházgáznak a mennyisége a légkörben globálisan 10 évente 1%-kal emelkedik.Pozitív éghajlatot melegítő hatása és annak növekedése nem kérdés. Hiszen nem kérdőjelezted meg!

Erre te inkább behozod a felhőzetet, ami kb nem tudom hogy jön ide. Persze a vízpárából keletkezik, de ha a relatív páratartalom globálisan csökken, ami pontosan fedi is a valóságot, akkor az kevesebb felhőzetet jelenthet. Csak mint háttér az amúgy levegőben lógó idézetedhez.

De a lényeg, hogy az idézeted is azt mondja, hogy a felhőzet összegzett hatása melegítő hatású. Köszönöm, bár nem tudom, hogy hogy jön ez most ide, de lényeg, hogy a légköri vízpára is és a felhőzet is mint a víz két különböző megjelenési formája melegítő hatású.

Ez nagyjából pont ellentétes, azzal, amit előtte írtál, hogy VÉLEMÉNYED szerint a jelenlegi felmelegedés elsődleges oka az emberi CO2 kibocsájtás, ami mint azt megbeszéltünk 10 éve stagnál.
    Ne haragudj, de kéne még valami ennek alátámasztására, mert ez így kevés, főleg hogy hosszas célzás után lábon lövöd magad.
    Kérlek hogy a sok klímakutatótól idézzél már olyan szöveget is, amiben helyreteszi a légköri víz, vízpára és ha már felhoztad a felhőzet, ja és a csapdékot se hagyjuk ki akkor már ki, jelentőségét és összegzett hatását. Nagyon megköszönöm, ha megteszed!

Emellett erős a gyanúm, hogy az alpvető meteorológiai tudásod hiányossága azon is tetten érhető, amire sok jel mutat, hogy nem vagy tisztában azzal, hogy a vízpára (gáznemű) és felhőzet (vízcsppek) az 2 különböző fizikai tulajdonsággal rendelkező állapot, halmazállapot. Ami pl azt is jelenti, hogy a két megjelenési forma elnyelési spektruma alapvetően különbözik!
    Nyilván nem fogod most sem bevallani, ha erre a tévedésedre csak most jöttél rá, hogy felhívtam rá a figyelmed.
    Mint ahogy soha semmilyen tévedésed, hibádat, csak kisebb szótévesztést SEM vagy képes beismerni! ;)

Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2022.09.16. 13:28:16