• NEXUS6
    #119
    Wow. Tehát minekután 20 hsz ótra nem vagy képes érdemi hozzászólást felmutatni a beszélgetésben gyakorlatilag már vagy 8 kérdést illetően, elkönyvelted, hogy felsültem. Hmmm érdekes nézőpont! XD

    Itt valóban veszített valaki, de az nem én voltam. Az veszített aki az értelmes vita helyett a faxméregetést választotta, az öszinte válasz helyett a taktikázást, a tudásának határainak elismerése helyett az ELSUNNYOGÁST.

    Most pedig lássuk, hogy mit is írhattál volna válaszként az adott kérdésekre, ami helyett te az ELSUNNYOGÁST választottad. Szal átülök a te oldaladra és válaszolok a saját kérdéseimre, amit TE ELMÚLASZTOTTÁL megtenni.
    1. A tudomány mai állása szerint a pozítív visszacsatolások mellett, ellenére sem lehetséges egy vénuszi szintű megszaladás elérése. A visszacsatolások be vannak építve az IPCC/CMIP klímamodelljeibe, amelyek mutatják (még ha jelenleg még nem is teljes pontossággal) a linkelt felmelegedési térképen is látható mintázatot.
    2. A CMIP modellek valóban nem pontosak, vannak olyan kritikus területek, amelyek további fejlesztésre szorulnak, pl a bonyolult eloszlásképet mutató vízpára hatása. Azonban ezekre az IPCC összefoglalók felhívják a figyelmet, az új kutatási eredmények beépítésre kerülnek a programokba, amelyek egyre kevésbé produkálnak szélsőséges előrejelzéseket.
    3. Valóban, azáltal, hogy a vízpára adott hőmérsékleten viszonylag könnyen telítésbe kerül a légkörben és ennek következtében halmazállapotváltozás lép fel egyfajta önszabályozó módon megakadályozza a vízpára visszacsatolás megszaladását. Azonban ez lokális jelenség, amelynek összegzett globális hatása nem kellően feltárt, lásd 2.
    4.+6 A beszúrt adatok a sugárzási kényszer hatását erősítő/módosító visszacsatolási mechanizmusokat jellemzik. Azonban ezek ahogy a sugárzási kényszer adatok SZÁMÍTOTT adatok, amelyek helyességét az igazolja, ha a modell előrejelzett hőmérsékleti esetleg OLR adatai egybevágnak, vagy csak kis mértékben térnek el a mérésektől.
    5. Az emberi CO2 kibocsájtás mértéke igaz, hogy 10 éve stagnál, de annak eddig is kb fele jelent meg növekményként a légkörben. A légköri CO2 szint gyorsuló emelkedése azt mutatja, hogy a természetes nyelők egyre kevesebb CO2-t kötnek meg, és/vagy a természetes kibocsájtási források lépnek be. Nagy valószínűséggel az emberi környezetátalakítás hatására.
    7+8. Lehetne itt az álláspontod, hogy addig amíg valaki észerű, logikus és a tapasztalattal, mérésekkel összhangban levő rendszert képes bemutatni és amíg azok ellentmondásba nem kerülnek bizonyos tényekkel, addig akár párhuzamosan többet is a valóság lehetséges magyarázatának kell elfogadnunk!

    Csak jelzem, hogy nem azért veszítettél, mert nem tudtad az álláspontodat megvédeni, sőt ismertetni sem, a végén már meg sem próbáltad, hanem mert eleve egy harcnak fogtad fel a beszélgetést, és inkább nem írtál semmit ELSUNNYOGTÁL, csak hogy minél kevesebb támadási felületet mutass.
    Ezzel elszalasztottad a lehetőséget, hogy vitatkozz, hogy tanulj valamit! Ez a te veszteséged!
    Gondolkodj el rajta!

    Na csá!
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2022.09.30. 09:40:06