• grobs
    #5
    Nem feltétlenül ér annyit mint a befektetett munka. Attól, hogy zabot hegyez valaki a hegyezett zab nem lesz a befektetett munka értékével egyenlő.

    A meta ha valaha el is terjed egy ingatlannak akkor is csak annyi értéke lesz amennyit a közösség mögé tesz. Ahogy egy YT csatornának sincs értéke. Attól lesz, hogy valaki tartalmat gyárt, mások meg megnézik. Önmagában egy virtuális ingatlan értéktelen.
    Később ha kiderül mire jó (jó valamire) a meta akkor az aki tulajdonnal rendelkezik értékessé teheti, de nem lesz eredendő értéke, mert pont ugyanúgy ahogy YT csatornából meta ingatlanból is végtelen mennyiségű hozható létre. Egy VR térben nincs "szomszéd", és nincs távolság. Senki sem fog sétálgatni és nezegetni kívülról az ingatlanokat. És azt mondani, hog "fúúú ez az ingatlan kell nekem mert a Nike mellett van".
    A híres ember mellett lévő ingatlan egyébként a valóságban is nagyon kockázatos. Ha XY a szomszédod az addig lehet érték növelő ameddig el nem költözik. Ezért volt lakóparkok akciója, hogy 1-1 híres embernek ingyen, vagy olcsóbban adtak házat, hogy aztán a többinek majd be lehessen tolni, hogy itt lakik.
    Aztán amikor lement az üzlet eladta a sajátját, és ment tovább.