• kvp
    #11
    "de nekem nincsenek igényeim az egekbe szökően magas képkockaszámra, csak ne szaggasson, csupán az LCD monitorom képfrissítése nem mehet 70 Hz alá, mert megfájdul a fejem."

    Igazabol 24 fps felett mar mozgokepnek latjuk, 30 fps felett mar nem zavaro, 50 fps korul van ami mar gyors jatekoknal is elegseges. A gond az, hogy idealis esetben a monitor frekvenciajaval megegyezo fix rata kellene vagy annak egesz szamu toredeke, tehat 70 Hz eseten 70 vagy 35 fps. Ami zavaro az az, ha ingadozik es a legtobb jatek eseten ezt ugy oldottak meg, hogy menjen 400-on, majd a monitor levalogatja belole azt a 60-70-et ami neki kell.

    ps: Az az LCD, ami manapsag meg villog az vagy osoreg, vagy hibas, vagy a fenyeroszabalyzas alacsony frekvencias PWM-es modulacioval van eloallitva. Egy villogasmentes led-es hattervilagitasu aktiv matrixos LCD monitor soha, semmilyen korulmenyek kozott nem villog, mint ahogy egy aktiv matrixos OLED sem. Ennel rosszabb minosegut meg nem szabadna venni. (PWM-es fenyero eseten a 100%-ra allitasa segit a villogason, de akkor meg vilagit mint a vaku)