• wraithLord
    #6
    Ha van normális androidos telefon, akkor van normális androidos tablet is. Ugyanaz, csak nagyobb. Igaz, az androidos tabletek mindig középkategóriás SoC-cal szoktak jönni, de amire én használnám, arra bőven elég lenne (mondjuk nem használnám semmire, azért is nincs tabletem).

    ------

    Nem hinném, hogy a "rootolással" elveszik a garancia, ugyanis az admin hozzáférés minden Linuxnak, így az Androidnak is az egyik legalapvetőbb funkciója, amit nagyon egyszerűen meg lehet oldani. A Linuxokba az ember alapból regular user accounttal van bejelentkezve, a rendszer bármilyen módosításához a rendszergazdai (root/superuser) hozzáférés (jelszó) kell.
    Többféle tökegyszerű app létezik, amivel superuser jogosultságokat lehet szerezni az androidos rendszeren. Van amelyik valóban rootolja, és full hozzáférést biztosít az egész fájlrendszerhez (ezzel unrootolni is lehet nyilván), és van, amelyik csak a rendszerbeállításokhoz ad root jogosultságot (ez utóbbi a biztonságosabb, ha az ember nem tudja, mit csinál).

    Androidon továbbá a gyártói stock ROMot is újra lehet rakni, ha valaki esetleg superuser jogokkal valamit elcseszett a rendszeren, amivel gyakorlatilag teljesen gyári lesz a telefon. És ehhez sem kell rakétamérnöki diploma, aki fel tud rakni egy Windowst, az fel tud rakni egy stock romot is a telefonjára (pluszban google-özni kell tudni, hogy honnan lehet letölteni).