• NEXUS6
    #28
    Nézd, szerintem én sem írtam, hogy eldöntött tény lenne, hanem hogy a háborúskodásnak (gerilla/reguláris) a idézett tanulmány adhat egy antropológiai összefüggést. Ennyi.

    Nem azon vitatkozol érvelsz, hogy miért helyes, vagy helytelen, az álláspontom. Hanem ennyit mondasz, hogy a neander völgyiek és a modern ember kapcsolatának jellege nem eldöntött, meg hogy az origón tényként lett lehozva a tanulmány:

    Idézem az origó cikk első mondatát: "Egyre több bizonyíték támasztja alá azt a vélekedést, hogy a Homo sapiens és a neandervölgyiek együttélését nem a béke és a kölcsönös elfogadás jellemezte. "
    Ezt azért nehéz úgy értelmezni, még ha kritikusan is álunk az Origó cikkek színvonalával szemben, mintha azt mondaná, hogy eldöntött tény lenne.

    De mindegy. Van konkrét ellenvéleményed, kapcsolódó tanulmány, ami azt bizonyítja, hogy a neandervölgyiek és az őseink szigorúan a béke és biztonság legmagasabb szinten megvaósított együttműködést folytattak, vagy nincs, vagy egyáltalán mi az álláspontod, azon kívül, hogy trollkodsz?