• NEXUS6
    #12
    A modern nukleáris csapásmérés képességére is képes haditechnikával felszerelt hadsergeket, amilyen a nyugati/USA és az orosz fegyveres erő is, alapvetéen egy hasonló nukleáris jellegű, összhaderőnemi harcra megtervezett hadsereg és fegyverzet ellen optimalizálják.

    Az ilyen hadseregek csak vergődnek a helyi háborúkban, a milícia jellegű, nem reguláris, összhaderőnemi hadviseléssel képességgel nem is rendelkező, területi kontrol szemléletű fegyveres erők elleni hadviselés folyamán. Lásd Vietnám, Afganisztán 2X (Orosz/USA), Irak, stb. Nem éppen siker sztorik ugye.
    Most Ukrajnában is hasonló helyzet. Az orosz csapásmérő képesség elpusztította az ukrán nehézfegyverzet nagyrészét, a háború meg még sem megy számukra olyan simán, mint ahogy gondolták.

    Egy ilyen modern lopakodó helikopter nagyon jó a modern technikával, légvédelemmel és rengeteg páncélozott erővel rendelkező hadsereg ellen. De egy hagyományos, vagy gerilla/partizán jellegű hadviselést folytató ellenfél ellen kb pont annyira hatékony, mint a Kamov.