• wraithLord
    "A Google egykori vezetője szerint a nagyhatalmaknak önkorlátozást kellene tanúsítaniuk."
    Khm, mert a multinacionális tech konszerneknek nem. (mármint úgy általában) :D Bagoly mondja kisebb fejű bagolynak...

Az AI azt csinálja, amire programozzák, célprogramok vannak, nem pedig virtuális térben ragadt éntudattal rendelkező "élőlények". Ez nem a Terminátor meg a Mátrix. Igazából nem is tudom, hogy mi értelme lenne az emberi gondolkodás, tudat minden aspektusát leutánozni. Nem az embert akarjuk helyettesíteni az ökológiai, kulturális, szociális niche-ében, hanem pl. bizonyos unalmas, bonyolult, feleslegesen ember végezte feladatokat automatizálni, kizárni az emberi tényező okozta bizonytalanságokat stb. Ez pedig nem tudom, miért lenne annyira veszélyes, mint az atombomba. Igazából az atombomba sem veszélyes, ha nem használják, tehát az ember veszélyes mindkét esetben. Valószínűleg bullshiteléssel állunk szemben.

Abban sem vagyok biztos, hogy pont az USA és Kína miatt kéne aggódni. Ha utálják is egymást, de egymásra vannak utalva.