• NEXUS6
    #621
    Bocs. Újfent írom, talán megérted.
    Tekintve, hogy korlátozzák a forrásokat nem támaszkodom az orosz kormánymédiára, így azt sem tudom megállapítani, hogy mi azonos, vagy eltérő a saját álláspontomban attól. Rácz-nak valszeg igaza van abban amit mondott, hogy az RT/Sputnik ua kormányszócsó, nade ez azért nem újdonság, ez akinek volt szeme annak lejött akkor is, amikor ezekhez hozzá lehetett nyíltan férni.
    Te ezekszerint rendelkezel olyan forrással, amiből egy az egyben meg tudod a fentieket állapítan.
    Pl. én nem hiszem hogy arról írtam volna, hogy az oroszok hány HIMARS-t pusztítottak el. Amúgy te honnan tudod a pontos számokat, mennyi a valós leszállított eszköz/veszteség?

    Konkrét dolgokban meg azért Rácz is mókásan érdekesen csúsztatott. Pl. Ukrajnában nem játszanak jelentős politikai szerepet a nácik. Igaz, hogy a Maidani-puccsot, bocs forradalmat ők hajtották végre, meg az ideiglenes kormányt is ők adták, de nem választották be őket az új parlamentbe, ellentétbe a magyar parlamenttel, ahova a Mihazánk/Jobbik szerinte mint gyak neonáci erők bekerültek. Az Azov ezred sem neonáci (már), mert azóta megváltoztatták a jelvényüket. stb....Jujj. Ezt a szerecsenmosdatást azért nem vártam volna tőle.

    A fentiek miatt a magam részéről a videobloggereket/szakértőket korlátozottan tartom jó forrásnak. Pl Castelt is. Ha az általam rendszeresen nézett 6-ből 3 ugyan úgy említ valamit, akkor kb elfogadom olyannak, aminek lehet igazságtartalma. De akkor is utána nézek, hogy mi is a helyzet. Lásd. Pl szintén Rácz által részletezett biolaborok, aminek akkor utánajártam, amikor ez először felmerült, sőt jóval korábbról emlékeztem, hogy mi a helyzet velük kapcsolatban. Az USA kormánya valóban már lassan vagy 35 éve foglalkozik az ukrán katonai laborokkal. Nyilván az volt az alapküldetés, amit Rácz is mondott, hogy akadályozzák a tömegpusztító fegyverek proliferációját. Azonban a kérdés szerintem jogos lehet, hogy miért is az USA védelmi minisztériuma támogatja a mai napig ezeket a laborokat, ha 35 év alatt a SZU széthullásakor pályakezdő technikus is lassan nyugdíjba megy, illetve ha ezeket átállították polgári feladatokra, kutatásra? Miért nem a mezőgazdasági/egészségügyi minisztérium FEMA nem tudom akármelyik illetékes polgári hivatal támogatja/ellenőrzi akkor már ezeket? Eddig ez jogos a kérdés.
    Azonban nyilván az már egy kicsit túlgondolása, ami hírként keringett, hogy ezekben a laborokban a szlávokra genetikailag specializált kórokozókat, fegyvereket fejlesztenek. Ez viszont már az a kategória, amit valójában soha nem fogunk megtudni, akár igaz, akár hamis a kijelentés, tekintve, hogy ha igaz, akkor az egy azonnali atomcsapásra feljogosító szituáció, amit nem biztos, hogy az oroszok bevállalnak.

    Geopolitikai oldalról sem feltétlenül ezekre a népszerű jó kis anekdótákat ismerő szakértőket tekintem hivatkozási alapnak, hanem azokat a politikusokat, Kissingert, Busht, Putyint, stb, vagy szaktekintélyeket Paul Kennedy, Fukuyama, Huntington stb. akikre ezek a vloggerek hivatkoznak. ;)
    Kár, hogy ti ezeket nem olvassátok, ami így a vita szintjét eléggé leviszi.